Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ραντεβού την Δευτέρα έδωσαν με τον εισαγγελέα οι 5 της Αλληλεγγύης

Ραντεβού την Δευτέρα έδωσαν με τον εισαγγελέα οι 5 της Αλληλεγγύης

Ενώπιον του εισαγγελέα κ. Μουζακίτη παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί, για την υπόθεση της κατάληψης της Νομικής 5 μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας ελέγχονται για το αδίκημα της «διακίνησης και προώθησης μεταναστών», το οποίο τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, και για τα αδικήματα της φθοράς ξένης περιουσίας και διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Απο τα μέλη που κλήθηκαν εμφανίστηκαν οι 4, ο ένας κατέθεσε υπόμνημα και οι άλλοι 3 πήραν προθεσμία για να δώσουν εξηγήσεις την ερχόμενη Δευτέρα.

Εξω από το Εφετείο, έκαναν δηλώσεις για την υπόθεση τα μέλη της Πρωτοβουλίας Νίκος Γιαννόπουλος, Μάρκος Χατζησάββας και Νίκος Μαρκετάκης.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος δήλωσε:

«Αποδέχομαι με περηφάνια την κατηγορία γιατί σημαίνει την αμέριστη αλληλεγγύη μου στους μετανάστες που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα, χωρίς χαρτιά, υφιστάμενοι υπερεκμετάλλευση, ταπεινώσεις και καταστολή. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση είναι που πρέπει να απολογηθεί για παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών γιατί ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχει στη λεηλασία των χωρών του λεγόμενου τρίτου κόσμου και ως μέλος του ΝΑΤΟ, στις σταυροφορίες στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ».

Ο Νίκος Μαρκετάκης, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαστε κατασκευάζονταν στη “μιντιακή” σκηνή μέρες και νύχτες για να ικανοποιηθεί η ανάγκη πολλών να υπάρχουν υποκινητές, διοργανωτές, και εγκέφαλοι».

Από την πλευρά του ο Μάρκος Χατζησάββας δήλωσε:

«Παραμένω ηθικός αυτουργός στην απόδοση δικαιοσύνης στον τίμιο αγώνα των 300 εργατών, που γίνονται αντικείμενα καθημερινής εκμετάλλευσης από τους εργοδότες, είναι ανασφάλιστοι, δεν δικαιούνται περίθαλψης, έχουν το φόβο της απέλασης και όποιος κλείνει τα μάτια μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν είναι αθώος ή εξαπατημένος, αλλά ένοχος διακίνησης και εμπορίας ανθρώπινων ζωών».

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης ο Πέτρος Γιώτης αναφέρθηκε στη χθεσινή «δραματική νύχτα», όπως τη χαρακτήρισε, λόγω των καιρικών συνθηκών, που πέρασαν 103 μετανάστες απεργοί πείνας στο κτίριο της οδού Ηπείρου, που, όπως επισήμανε, επιδεινώνει την κατάσταση της υγείας τους, καθώς διανύουν την δέκατη μέρας της απεργίας πείνας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε