Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 13 Αθήνα Αναλυτικά

Ρεκόρ παραιτήσεων δημοσίων υπαλλήλων μέσα σε δύο μέρες - Φεύγουν κατά χιλιάδες

Ισμήνη Λέντζου | lentzou@newsit.gr
Ρεκόρ παραιτήσεων δημοσίων υπαλλήλων μέσα σε δύο μέρες - Φεύγουν κατά χιλιάδες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.09.2011 | 13:36
Πρώτη δημοσίευση: 14.09.2011 | 18:31

Μόνο στην κεντρική υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι παραιτήσεις έφτασαν τις 150. Αντίστοιχη η εικόνα και στο Υπουργείο Γεωργίας.

Μαζικά εγκαταλείπουν το Δημόσιο οι υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Χιλιάδες είναι οι παραιτήσεις που έχουν υποβληθεί στους προϊσταμένους των υπηρεσιών σχεδόν όλου του Δημοσίου καθώς οι υπάλληλοι πανικόβλητοι, τρέχουν να προλάβουν να βγουν στη σύνταξη πριν αυτή μειωθεί σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στο νέο μισθολόγιο και θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου.

Όπως αποκάλυψε στο Νewsit o γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος "οι νέες ρυθμίσεις και ιδιαίτερα αυτό που ανακοίνωσαν για τις μειώσεις των συντάξεων αλλά και τις μειώσεις των μισθών στο δημοσιο, έχει προκαλέσει πανικό και τρομοκρατία σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι πανικόβλητοι καταθέτουν σωρεία αιτήσεων παραίτησης. Σήμερα φαίνεται πως είναι πολλές οι χιλιάδες, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός αλλά σίγουρα είναι πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι. Γνωρίζοντας βέβαια οι εργαζόμενοι οτι πρέπει η πρώτη παραίτηση να έχει απόσταση 15 ημερών από τη δεύτερη, έσπευσαν να καταθέσουν και χθες και σήμερα και ενδεχομένως και αύριο αυτές τις αιτήσεις για να προλάβουν την έναρξη του νέου μισθολογίου που από ότι λέγεται θα εφαρμοστεί απο την 1η Οκτωβρίου. Με πληροφόρησαν το μεσημέρι οτι οι αιτήσεις μόνο στην κεντρική υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι περίπου 150 και κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Υπουργείο Γεωργίας. Δεν υπάρχει υπηρεσία που να μην έχει δεχτεί αίτηση παραιτησης από τους εργαζόμενους. Όσοι έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα σπεύδουν να σώσουν τις μεγάλες μειώσεις που φαίνεται ότι φέρνει το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς και οι μειώσεις με το νέο μισθολόγιο".

Σύμφωνα με τον κανονισμό του δημοσίου όπως αποσαφήνισε ο κύριος Ηλιόπουλος ένας δημόσιος υπάλληλος πρέπει να υποβάλλει την παραίτησή του 2 φορές. Πρέπει να περάσουν 15 ημέρες από την πρώτη παραίτηση μέχρι τη δεύτερη και γι' αυτό οι υπάλληλοι κάνουν αγώνα δρόμου να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία έως το τέλος του μήνα.

Ακούστε όλα όσα αποκάλυψε στο Νewsit o γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eξωφρενικό: 19μελες Δ.Σ σε Οργανισμό του Δημοσίου με μόλις 3 εργαζόμενους!

Εφεδρεία τον Οκτώβριο στους Δήμους – 35.000 συμβασιούχοι εκτός

Τι είναι η εφεδρεία στο δημόσιο

Οι 151 φορείς του δημοσίου που ξεκινά η εργασιακή εφεδρεία - Ποιούς δημόσιους υπαλλήλους αφορά

Σε εφεδρεία ο 1 στους 10 – Με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή

Σε εφεδρεία-απόλυση 40.000 Δ.Υ. ως 31/12/2012Ισμήνη Λέντζου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook