Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρεπορτάζ Newsit: Το παν και το καναν….. έβαλαν τασάκια στα τραπέζια οι εστιάτορες

Ανενόχλητοι καπνίζουν ιδιοκτήτες καφετέριας στο Μικρολίμανο ΦΩΤΟ NEWSIT

– Το τσιγάρο “πάει σύννεφο” από σήμερα σε καφετέριες και εστιατόρια με τους επιχειρηματίες του κλάδου να κάνουν πράξη τις απειλές τους
– Υπάρχουν όμως και επιχειρηματίες που φοβούνται τα πρόστιμα και δεν επιτρέπουν το τσιγάρο

Μόλις δύο εβδομάδες τηρήθηκε η πολυθρύλητη απαγόρευση του καπνίσματος.

Οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και εστιατορίων την περασμένη Παρασκευή πήραν την απόφαση τους και σήμερα την υλοποίησαν. Έβαλαν τέρμα από μόνοι τους στην απαγόρευση του καπνίσματος για να σώσουν όπως λένε τις  επιχειρήσεις τους από το λουκέτο.

Επιχειρηματίας πολύ γνωστού εστιατορίου στο Μικρολίμανο μίλησε στο Newsit για τις προσπάθειες που έκανε για να σώσει την επιχειρησή του μέχρι να ξαναβγάλει τα τασάκια.

Όπως είπε στο Newsit, αρχικά μείωσε κατα 40% τα μεροκάματα των υπαλλήλων για να μην χρειαστεί να κάνει απολύσεις. Ο πεσμένος τζιρος όμως αλλά και η απουσία πελατών τον υποχρέωσε να βγάλει τα τασάκια από τα ντουλάπια και να τα βάλει στα τραπέζια.

Ο επιχειρηματίας καπνίζοντας στο άδειο από πελάτες κατάστημα εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να παραβιάσει τον νόμο

Το κάπνισμα επανήλθε στις καφετέριες. Καφές χωρίς τσιγάρο δεν γίνετε λένε οι θαμώνες

Αν και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες χώρων διασκέδασης βλέπουν την παραβίαση του μέτρου ως μονόδρομο υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι τους που επιλέγουν να μην ακολουθήσουν την γραμμή της ομοσπονδίας τους και να τηρήσουν τον νόμο. Άλλωστε τα αυστηρά πρόστιμα που προβλέπει ο αντικαπνιστικός νόμος πιθανόν να τους φέρει περισσότερα σεκλέτια από ότι η απουσία των καπνιστών από τα μαγαζιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστρέφουν από σήμερα τα τασάκια σε εστιατόρια και μπάρ – Λες και είχαν “φύγει” ποτέ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε