Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Αναδασωτέο το φοινικόδασος της Πρέβελης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πριν από λίγες μέρες είχαν γίνει στάχτη 4.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 1.000 στρέμματα δασικής…

Αναδασωτέα κηρύσσεται η περιοχή στο φοινικόδασος του Πρέβελη, με παράλληλη απαγόρευση της βόσκησης για τα επόμενα 10 χρόνια, καθώς επίσης και κάθε μορφής κατασκήνωσης για παραθερισμό αλλά και οποιαδήποτε δράση μπορεί να βλάψει το ήδη “τραυματισμένο” περιβάλλον, μετά την πρόσφατη καταστρεπτική πυρκαγιά.

Αυτό αποφάσισε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Θανάσης Καρούντζος, ως τα πρώτα άμεσα μέτρα, με σκοπό τη διατήρηση του δασικού οικοσυστήματος και την προστασία του έως την τελική αποκατάστασή του.

Από το Σάββατο, προσωπικό της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου και της Περιφέρειας Κρήτης οριοθετεί την περιοχή του φοινικοδάσους Πρέβελη, ενώ υπάρχει και η σχετική ενημέρωση πολιτών και φορέων της περιοχής για τις απαγορεύσεις και τα μέτρα που λήφθηκαν.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 268 του Ν.Δ.86/69. Η εφαρμογή ανατίθεται στα δασικά, Αστυνομικά όργανα και τα όργανα της Αγροφυλακής οι οποίοι και δικαιούνται να ζητήσουν τη συνδρομή κι άλλων δημόσιων υπαλλήλων ή ιδιωτών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε