Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Εντατικοί έλεγχοι για το πλαφόν στα καύσιμα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμα που ξεκινούν από τα 5.000€…

  Οι ανώτατες τιμές στα πετρελαιοειδή προϊόντα, στο Νομό Ρεθύμνου έχει ως εξής:

– Βενζίνη απλή αμόλυβδη 95 οκτανίων 1,545€
– Bενζίνη σούπερ αμόλυβδη 100 οκτανίων 1,745€
– Βενζίνη ενισχυμένη LRP, 1,605€
– Πετρέλαιο Diesel, 1,326€

Από την Τρίτη (14-09-2010), η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Νομαρχίας θα ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους για την πιστή εφαρμογή της παραπάνω εγκυκλίου. Για τους παραβάτες προβλέπονται υψηλά διοικητικά πρόστιμα, που ξεκινούν από τα 5.000 Ευρώ.

Εν τω μεταξύ, λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων, σχηματίστηκαν εκ νέου ουρές σε πρατήρια του νομού, αλλά η κατάσταση ήταν σαφώς πιο ανεκτή από εκείνη που είχε δημιουργηθεί στην προηγούμενη απεργία.

Τα βενζινάδικα στο σύνολο τους διαθέτουν καύσιμα αν και οι πρατηριούχοι είναι εν αναμονή των αποφάσεων της Ομοσπονδίας τους σε ότι αφορά το κατά πόσο και εάν θα αντιδράσουν με το πλαφόν που επεβλήθη στα καύσιμα.

Αρκετοί πρατηριούχοι επισημαίνουν πως αγοράζουν ακριβά και πωλούν φθηνότερα με αποτέλεσμα αυτό να προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στις επιχειρήσεις τους. Έχουν μάλιστα αποστείλει σχετικό έγγραφο στο υπουργείο με το οποίο ζητούν πλαφόν και στη χονδρική τιμή των καυσίμων ενώ από την απάντηση που θα λάβουν θα εξαρτηθεί και η στάση που θα τηρήσουν ως πρατηριούχοι του νομού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε