Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 40 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ρέθυμνο: Σύστημα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης πολιτών

Ρέθυμνο: Σύστημα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης πολιτών
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.09.2010 | 15:38
Πρώτη δημοσίευση: 28.09.2010 | 15:38

Άμεσα και πληρέστερα θα εξυπηρετούνται oι δημότες και το προσωπικό του δήμου Ρεθύμνης, μέσα από την αξιοποίηση των ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων...

και των δυνατοτήτων, που παρέχουν, με την εφαρμογή καινοτόμων υπηρεσιών & τη χρήση φορητών συσκευών. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Κοινωνία της Πληροφορίας» στο πλαίσιο του Γ΄Κ.Π.Σ., σε ποσοστό 80% από το ΕΤΠΑ και 20% από εθνικούς πόρους.

Οι υπηρεσίες, που παρέχονται από τον δήμο, είναι Ασύρματα Δίκτυα πρόσβασης στο Ιnternet (Wi-Fi Hotspots), διαδραστικός Ηλεκτρονικός Οδηγός, καταγραφή Αιτημάτων και Προβλημάτων «εν κινήσει» για δημοτικούς υπαλλήλους.

Πολύ σύντομα όλοι θα μπορούν να απολαύσουν χρήσιμες υπηρεσίες από το διαδίκτυο, μέσω του έργου «αξιοποίηση των ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων». Θα μπορούν να γνωρίσουν το σύστημα ηλεκτρονικής ξενάγησης, που προσφέρει πληροφορίες αξιοθέατων, διαδρομών, ψυχαγωγίας, να επιχειρήσουν εικονικές επισκέψεις στα μνημεία και τις πλατείες της πόλης και να ανακαλύψουν τις ομορφιές και τις δυνατότητες της, χωρίς καν να μετακινηθούν.

Επίσης, να εγκαταστήσουν και να χρησιμοποιήσουν το σύστημα ηλεκτρονικής ξενάγησης και από το κινητό τηλέφωνο (smart phone με GPS δυνατότητες). Στο πλαίσιο αυτό, χθες εγκαινιάστηκε στο Ρέθυμνο το πρώτο σύστημα πληροφόρησης επισκεπτών σε επίπεδο Κρήτης, το οποίο είναι τοποθετημένο στην είσοδο της λιμενικής μαρίνας και εξυπηρετεί σε τέσσερις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.   Διαδώστε αυτό το άρθρο