Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ρήγμα μεταξύ δικαστών – Παρανομείτε όταν απεργείτε λέει ο Άρειος Πάγος

Η απόφαση των δικαστών για καθημερινές τρίωρες στάσεις εργασίας προκάλεσε εσωτερική διαμάχη στο δικαστικό σώμα. Ο Άρειος Πάγος απειλεί με πειθαρχικά αδικήματα!

Η Ένωση δικαστών και εισαγγελέων έχει αποφασίσει να διακόπτονται καθημερινά οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων από τις 12:00 ως τις 15:00. Η τρίωρη αποχή έφερε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου και την ένταση στο δικαστικό Σώμα.

Το έγγραφο προς τους προϊσταμένους των δικαστηρίων της χώρας που απέστειλε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ρενα Ασημακοπούλου και στο οποίο υπογραμμίζει ότι στους δικαστές απαγορεύεται ρητώς από το Σύνταγμα κάθε απεργιακής μορφής αποχή και ότι η συμμετοχή δικαστών σε απεργιακές κινητοποιήσεις συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, προκάλεσε κλίμα έντασης στις τάξεις της ποινικής και πολιτικής Δικαιοσύνης.

Έντονα ενοχλημένοι είναι οι δικαστές και από την δεύτερη ενέργεια της κας Ασημακοπούλου να ζητήσει από τους αρεοπαγίτες-επιθεωρητές να αποστείλουν κατάλογο των δικαστών οι οποίοι συμμετέχουν στις διακοπές των δικαστικών συνεδριάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι επιθεωρητές δικαστηρίων αρνήθηκαν να στείλουν λίστα με τα ονόματα των δικαστών που διακόπτουν τις συνεδριάσεις στις 12 μ., επικαλούμενοι ότι αυτό δεν περιλαμβάνεται στο έργο των επιθεωρητών δικαστηρίων.

Άλλος επιθεωρητής στην αρμοδιότητα και τον έλεγχο του οποίου υπάγεται ένα από τα μεγάλα δικαστήρια της χώρας, απέστειλε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου αναφορά που υπογράμμιζε ότι άπαντες οι δικαστές συμμετείχαν στην διακοπή των συνεδριάσεων και επισύναψε τον κατάλογο όλων των δικαστών που υπηρετούν στο συγκεκριμένο δικαστήριο.

Οι συνδικαλιστές δικαστές έχουν τονίσει ότι είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν στάση, αν οι ηγεσίες των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών τους καλέσουν σε διάλογο για τα βασικά και ζωτικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο, που είναι η ένταξή τους στο ΙΚΑ και η συνεχής μείωση των αποδοχών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και οι δικαστές στον χορό των κινητοποιήσεων

Δικαστές σε Παπανδρέου: “‘Εχουμε καταβάλλει όσο ουδείς τον οβολό μας”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε