Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ρήμαξαν το νεκροταφείο Περιστερίου – ΦΩΤΟ

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν άγνωστοι οι οποίοι έσπασαν μάρμαρα και άρπαξαν ανθοδοχεία.Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς η ζημιά ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Οι βέβηλοι χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί μπήκαν μετά τη δύση του ηλίου στο νεκροταφείο. Ανενόχλητοι, απομάκρυναν από σχεδόν όλους τους τάφους τα μεγάλα μεταλλικά ανθοδοχεία. Όσα ήταν κολλημένα τα ξεκόλλησαν, και σε όσους τάφους ήταν βιδωμένα, τα άρπαξαν σπάζοντας τα μάρμαρα.

 

Στόμα με στόμα η είδηση έκανε πολύ γρήγορα το γύρο του Περιστερίου με αποτέλεσμα να καταφθάνουν συνεχώς πολίτες προκειμένου να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο τάφος συγγενικό ή φιλικού τους προσώπου. Οι πολίτες δηλώνουν εξοργισμένοι καθώς, όπως λένε, η φύλαξη του νεκροταφείου είναι ανύπαρκτη και το βράδυ που σημειώθηκε το περιστατικό, φύλακας ήταν μια γυναίκα για όλο το χώρο.

Την βεβήλωση του νεκροταφείου έφερε στην δημοσιότητα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Περιστερίου ο κ. Δημήτρης Κελάφας.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς η ζημιά ξεπερνά τα 100.000 ευρώ καθώς τα μεταλλικά βάζα που εκλάπησαν κοστίζουν από 150 ευρώ το πιο οικονομικό και φθάνουν ακόμη και τα 900 ευρώ, ενώ τοποθετούνται δύο ίδια σε κάθε τάφο.

Ακούστε τον κ. Αλέξανδρο Πλέστη.

Για το περιστατικό έχει επιληφθεί το τμήμα ασφαλείας Περιστερίου.

Διαβάστε

Γυναίκα κλέβει λουλούδια και γλάστρες από τάφο μικρού παιδιού! ΦΩΤΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε