Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρίχνουν τις τιμές τα φροντιστήρια – Μειώνονται συνεχώς οι μαθητές!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Σε μείωση των διδάκτρων τους πριν το καλοκαίρι και πριν τη λειτουργία των θερινών τμημάτων θα προχωρήσουν τα φροντιστήρια…

σύμφωνα με τον πρόεδρο της Oμοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας Κώστα Πετρόπουλο.
Ήδη λόγω της οικονομικής κρίσης ο Σύλλογος Φροντιστών Αττικής έχει προχωρήσει σε μείωση των διδάκτρων που φτάνουν έως και το 20%.

Μεγαλύτερη διαρροή μαθητών παρουσιάζουν τα τμήματα της Α΄ και Β΄ Λυκείου και μικρότερη έως καθόλου η Γ΄ Λυκείου.
Η πορεία των φροντιστηρίων και το εκπαιδευτικό τους έργο αναλύθηκε εκτενώς στο 5ο Διεθνές Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των διεθνών ενώσεων, στην Γερμανία το 50% των μαθητών παρακολουθεί φροντιστηριακά
μαθήματα κυρίως για να βελτιώσει του βαθμούς του στο σχολείο. 50.000 παιδία, δηλαδή το 50% των μαθητών εμπιστεύεται το φροντιστήριο για την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο στη Κύπρο, ενώ πάνω από 3 εκατομμύρια μαθητές της Τουρκίας καταφεύγουν στα 3.960 φροντιστήρια που παρέχουν ενισχυτική διδασκαλία.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 50% των φροντιστηρίων στην Τουρκία λειτουργούν ως αλυσίδες με τη μεγαλύτερη να παρέχει υπηρεσίες σε περισσότερους από 250.000 μαθητές. Πρώτη δύναμη σε αριθμό φροντιστηρίων ανά κάτοικο κατατάσσεται η
Ιαπωνία, στη δεύτερη θέση οι Η.Π.Α, τρίτη η Κορέα με το 70% των μαθητών να παρακολουθεί φροντιστήριο και τέταρτη η Τουρκία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε