Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρωσία – Τουρκία: Η Ελλάδα θωρακίζεται από τυχόν έλλειψη φυσικού αερίου

Ρωσία – Τουρκία: Η Ελλάδα θωρακίζεται από τυχόν έλλειψη φυσικού αερίου

Αθόρυβα μεν αλλά και η Ελλάδα άρχισε να σχεδιάζει την άμυνά της σε περίπτωση που η αντιπαράθεση Ρωσίας- Τουρκίας πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και μπορεί να θίξει και τη χώρα μας.

Ο φόβος που υπάρχει αφορά στην ομαλή τροφοδοσία με φυσικό αέριο, πράγμα που μπορεί να διαταραχτεί από την αντιπαράθεση των δύο χωρών και αν δεν ληφθούν προληπτικά μέτρα να να προκληθεί έλλειψη που θα θίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και μάλιστα μέσα στο χειμώνα. Για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr ομάδα στελεχών της ΔΕΠΑ με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Σπύρο Παλαιογιάννη έχουν επεξεργαστεί σχέδιο θωράκισης της χώρας.

Η ΔΕΠΑ είναι έτοιμη, τη στιγμή που θα χρειαστεί, να αναπληρώσει τυχόν ελλείψεις με τροφοδοσία φυσικό αερίου από πηγές που δεν εξαρτώνται από την Τουρκία. Για παράδειγμα υπάρχει πρόβλεψη και μέριμνα για μεγαλύτερες προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αλγερία, σε ποσότητες ικανές να καλύψουν τις ανάγκες και για το σκοπό αυτό έχουν ήδη συναφθεί συμφωνίες οι οποίες θα ενεργοποιηθούν αμέσως μόλις εκδηλωθεί κάποιο πρόβλημα.

Εκτός από τη διένεξη Ρωσίας-Τουρκίας, πρόβλημα μπορεί να προκύψει και από την περικοπή του ρωσικού αερίου που κατευθύνεται προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας. Οπότε όπως γίνεται αντιληπτό ο προγραμματισμός για τροφοδοσία από άλλες πηγές καθίσταται περισσότερο επιτακτικός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε