Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Ροζ” σκάνδαλο σε λύκειο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 Πρωταγωνιστές του σκανδάλου ο 55χρονος λυκειάρχης και οκτώ ανήλικες μαθήτριες….

 

Ροζ σκάνδαλο με πρωταγωνιστές λυκειάρχη και οκτώ ανήλικες μαθήτριες ηλικίας από 14 έως 16 ετών, έφτασε στο διοικητικό εφετεία της Αθήνας.
 
Σύμφωνα με το “Έθνος” στο δικαστήριο προσέφυγε ο 55χρονος λυκειάρχης ζητώντας να ακυρωθεί η ποινή προσωρινής παύσης έξι μηνώ που του έχει επιβληθεί καθώς κρίθηκε ένοχος από το ανώτερο πειθαρχικό συμβούλιο για παρενόχληση των μαθητριών του.
 
Αιτία της καταδίκης του η καταγγελία που έκαναν οι οκτώ μαθήτριες. Σύμφωνα με την καταγγελία ο λυκειάρχης της καλούσε στο γραφείο του, έκλεινε την πόρτα και προχωρούσε σε θωπείες. Η υπόθεση έγινε αρχικά γνωστή μέσω του συλλόγου γονέων του συγκεκριμένου λυκείου που οι φερόμενες ως παθούσες μαθήτριες κατήγγειλαν τον λυκειάρχη του σχολείου τους για την ανάρμοστη συμπεριφορά του.
 
Μία από τις μαθήτριες μεταξύ άλλων, συνόδευσε την καταγγελία της με ένα σημείωμα ως πειστήριο του…εγκλήματος, στο οποίο μεταξύ άλλων ο μεσήλικας λυκειάρχης την αποκαλούσε “ψυχή μου…”!
 
Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε στις 12 Ιανουαρίου του 2004 ποινή προσωρινής παύσης πέντε μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών του για το παράπτωμα της αναξιοπρεπούς για υπάλληλο διαγωγής εντός υπηρεσίας.
 
 
Σε δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο κρίθηκε ξανά ένοχος και του έγινε παύση έξι μηνών.
 
Στην αίτηση του προς το Διοικητικό Εφετείο που εκδικάστηκε την Παρασκευή, ο λυκειάρχης ζητάει να ακυρωθεί η πειθαρχική του ποινή. Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του αποδίδει την καταδίκη του σε…αντίποινα της τιμωρίας που επέβαλε σε μία από τις μαθήτριες αυτές.
 
“Δυστυχώς, δεν έγινε αντιληπτό”, υποστηρίζει ο λυκειάρχης στην αίτηση του, “ότι η όλη κατάσταση προκλήθηκε ως αντίποινα της τιμωρίας που επέβαλα στη μαθήτρια…η οποία συσπείρωσε τις φίλες της”.
 
Θωρεί επίσης ότι η συμπεριφορά του “δεν συνιστά ποινικό αδίκημα…, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αναξιοπρεπής, αφού η υπερβολική ευαισθησία, αγάπη και διαχυτικότητα με οδήγησαν σε εκδηλώσεις οι οποίες παρεξηγήθηκαν, καθόσον εγώ ουδέποτε είχα σκοπό να προκαλέσω με οποιονδήποτε τρόπο ή να προσβάλω τις μαθήτριες αυτές…”
 
Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφασίσει εντός των επόμενων ημερών.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε