Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρύθμιση για πληρωμή οφειλών προς τα Ταμεία σε 60 δόσεις

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Ποιοι και πως μπορούν να μπουν στη ρύθμιση
– Θα προβλέπεται “κούρεμα” σε πρόστιμα και αναστολή κατασχέσεων
– 3 δισεκατομμύρια τα χρέη προς τα Ταμεία

Όποιο μέτρο μπορεί να οδηγήσει του οφειλέτες στα γκισέ για να πληρώσουν φαίνεται ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να το πάρει.

Σύμφωνα με την “Ημερησία” ο υπουργός εργασίας Γ. Κουτρουμάνης άναψε το πράσινο φως ώστε να γίνουν όλες οι κινήσεις που θα οδηγήσουν στην είσπραξη των οφειλών.

Οι αρρυθμιστες οφειλές φτάνουν ως και τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα είναι πολλοί εκείνοι που έχουν μεν κάνει ρύθμιση, αδυνατούν όμως να πληρώσουν.

Έτσι σχεδιάζονται τρεις κινήσεις. Θα δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα μελετά και θα αποφασίζει για τους μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν πάνω από 300.000 στο ΙΚΑ ΤΕΑΜ και πάνω από 80.000 ευρώ στα άλλα ταμεία και πάνω από 200.000 στον ΟΓΑ.

Οι δόσεις θα φτάνουν ακόμη και τις 60, ενώ εκτός από την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής προβλέπεται ακόμη και “κούρεμα” στα πρόσθετα τέλη.

Τα στοιχεία που θα λαμβάνονται υπόψιν είναι τόσο η συνέπεια που έχει δείξει ο οφειλέτης μέχρι τη στιγμή που θα υποβάλλει αίτηση να υπαχθεί στη νέα ρύθμιση, όσο και η βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Η επιτροπή θα συνεδριάζει μυστικά και θα μπορεί να αποφασίσει την εξόφληση μέσα σε 48 μηνιαίες δόσεις (εφόσον ο επιχειρηματίας πληρώσεις τις τρέχουσες οφειλές) που μπορούν να φτάσουν και τις 60 εαν η επιχείρηση είναι σε στάδιο εκκαθάρισης.

Παράλληλα η επιτροπή θα μπορεί να αναστείλει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε