Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ – Τι βρήκαν οι ράμπο δημόσιας διοίκησης

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ – Τι βρήκαν οι ράμπο δημόσιας  διοίκησης

Ο Διοικητής καταγγέλει την Πρόεδρο για υπέρβαση καθήκοντος. Καταπέλτης εναντίον της το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Για γέλια και για κλάματα  η συμπεριφορά της Προέδρου οταν επικοινωνήσαμε μαζί της για να μας πει τη γνώμη της.

Ολα ξεκίνησαν όταν η κυρία Σταυρούλα Αγγελίδου,  Πρόεδρος του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, η οποία σημειωτέον είναι  δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Γιώργου Καμίνη και διορισμένη στη θέση της προέδρου από τον Δήμαρχο Αθηναίων,  αποφάσισε να διοργανώσει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα “Διαχείριση Επικνδύνων Νοσοκομειακών Αποβλήτων”.

Την απόφασή της αυτή κοινοποίησε στον Διοικητή του Νοσοκομείου την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 3.00 το μεσημέρι ενώ το σεμινάριο θα ξεκινουσε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 στις 9.00 το πρωί.

Μάλιστα για τη διεξαγωγή του σεμιναριου έγινε συμφωνία με ιδιωτικό ΚΕΚ ενώ η προβλεπόμενη διαδικασία ορίζει πως τέτοια σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Οπως δήλωσε στο Newsit o Διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Γιάνναρος “η κυρία Αγγελίδου αποφάσισε εντελώς αυθαίρετα και παρακάμπτοντας τον Διοικητή και το Δ.Σ του νοσοκομείου να προχωρήσει στη διενέργεια σεμιναρίου με απευθείας ανάθεση σε ιδωτικό ΚΕΚ. Αυτό είναι εντελώς παράνομο και οι αποφάσεις που λαμβάνονται για αναθέσεις σεμιναρίως θα πρέπει τουλάχιστον να αναρτώνται στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Μας κοινοποιησε την απόφαση κυριολεκτικά στο παρά πέντε. Εγώ αμέσως ειδοποιησα τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή για να ελέγξει το θέμα και το πόρισμα είναι καταπέλτης. Το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ είναι ένα πρότυπο νοσοκομείο, καμάρι για το ΕΣΥ. Δε θα αφήσουν ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε η Διοίηκηση κανέναν να βάλει τροχοπέδη στην ανοδική πορεία του νοσοκομείου”.

Ακούστε τι είπε στο NewsIt, ο κ.Γιάνναρος…

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΡΑΚΙΝΤΖΗ
Αν και ο νόμος (Ν.3868/10 και Ν.3527/07) ορίζει πως ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζει την ημερήσια διάταξη  της συνεδρίασης του οργάνου και τους εισηγητές των θεμάτων η κυρία Αγγελίδου πέρα από τις αρμοδιότητές της αποφάσισε να διοργάνωσει επιμορφωτικό σεμινάριο.
Συγκεκριμένα στη σελίδα 10 του πορίσματος στην παράγραφο 3 αναφέρεται πως η Πρόεδρος του ΔΣ έδρασε καθ΄ υπέρβαση των υπό του νόμου προβλεπομένων αρμοδιοτήτων της.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΙ… ΔΕΝ ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Το Newsit επικοινώνησε ως όφειλε με την Πρόεδρο του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ κυρία Σταυρούλα Αγγελίδου για να δημοσιεύσει την άποψή της.
Αρχικά, αφού αμφισβήτησε την ταυτότητα μας αν και επίμονα της διευκρινίζαμε όνομα και μέσο που εκπροσωπούμε μας είπε πως δεν επιθυμεί να μας μιλήσει απο το τηλέφωνο και μας είπε να τα πούμε από κοντά στις 7 το απόγευμα σε έναν χώρο του Δήμου Αθηναίως στο Γκάζι.
Οταν της προτείναμε να στείλουμε ρεπόρτερ μας για να καταγράψει on camera τη δήλωσή της η κυρία Αγγελίδου ξανάλλαξε γνώμη και μας παρέπεμψε στον κύριο Ρακιντζή στον οποίο έχει στείλει ήδη την απάντησή της.

Στο ερώτημα γιατί δεν μας δίνει και εμάς μια απάντηση εισπράξαμε ένα τουλαχιστον αγενές κλείσιμο του τηλεφώνου στα μούτρα.

Παρά την απρεπή συμπεριφορά της κυρίας Αγγελίδου το βήμα του Newsit παραμένει ανοιχτό για να φιλοξενήσει την απάντησή της, όποτε και εάν έχει απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ iatropedia: αναστέλλεται η εφαρμογή των νέων νοσηλίων στα νοσοκομεία

Με …δανεικούς καρδιολόγους «καταπολεμούν» τα κενά στα νοσοκομεία!

Κρεβάτια…Ζαχόπουλου hi tech στα δημόσια νοσοκομεία!


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε