Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

ΣΟΚ! Πατέρας ξέχασε το 5χρονο αγόρι του στο αυτοκίνητο και ξεψύχησε

ΣΟΚ! Πατέρας ξέχασε το 5χρονο αγόρι του στο αυτοκίνητο και ξεψύχησε

Χειρουργούσε επί ώρες, ενώ την ίδια ώρα το δικό του παιδί άφηνε την τελευταία του πνοή στο αυτοκίνητο.

Εχουν αποκλειστεί τόσο η θερμοπληξία όσο και η ασφυξία ως αιτίες θανάτου του πεντάχρονου αγοριού από τη Λάρνακα, το οποίο είχε ξεχάσει την Τρίτη στο αυτοκίνητο ο 40χρονος πατέρας του, όταν μετέβη στην ιδιωτική κλινική όπου εργάζεται για επείγον περιστατικό. Κατά τη διάρκεια της νεκροτομής διαπιστώθηκε καρδιολογικό πρόβλημα στο παιδί που δεν ήταν γνωστό.

Σήμερα διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας η νενομισμένη νεκροτομή, η οποία διήρκησε μία περίπου ώρα, από την παθολογοανατόμο Ελένη Αντωνίου ενώ την οικογένεια εκπροσώπησε ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός.
Σε δηλώσεις της η κ. Αντωνίου ανέφερε ότι «υπάρχει ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα στην καρδία του παιδιού, που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της νεκροτομής και για τελικό πόρισμα θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων». 
Ερωτηθείσα πόσες ώρες ήταν νεκρό το παιδί από την ώρα που το άφησε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο, η κ. Αντωνίου απάντησε «αρκετές ώρες πιθανόν και έξι ώρες». Σε άλλη ερώτηση για πόσες ώρες μπορεί να αντέξει ένα πεντάχρονο παιδάκι με τις υψηλές θερμοκρασίες που υπήρχαν χθες στη Λάρνακα κλειδωμένο στο αυτοκίνητο, η κ. Αντωνίου απάντησε ότι «τα μικρά παιδιά αντέχουν περισσότερο στις ψηλές θερμοκρασίες. Μπορεί αρκετές ώρες, ενώ υπάρχουν και παιδιά που έχουν ζήσει και τρία 24ωρα» σε ψηλές θερμοκρασίες.
Η κ. Αντωνίου ξεκαθάρισε ότι «αποκλείεται το ενδεχόμενο της θερμοπληξίας και της ασφυξίας» ως αιτία θανάτου του πεντάχρονου αγοριού.
Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός, που παρέστη στη νεκροτομή εκ μέρους της οικογένειας, δήλωσε ότι «μετά τη μεταθανάτια εξέταση που διενεργήθηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι για να εξαχθεί το ακριβές πόρισμα θα πρέπει να αποσταλούν κάποιοι ιστοί από τη σορό του παιδιού ούτως ώστε μετά το πόρισμα των σημερινών εξετάσεων να εκπονηθεί το τελικό μας πόρισμα».
Πρόσθεσε πως «υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία έχουν εντοπιστεί στο καρδιακό σύστημα του παιδιού και αναμένουμε και τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις για να εξάξουμε το τελικό συμπέρασμα».

Ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία αλλά και στην Ελλάδα ο κόσμος συγκλονίζεται από την ανευθυνότητα του εν λόγω πατέρα, ο οποίος σημειωτέον είναι γιατρός στο επάγγελμα. Μετά από ένα επείγον τηλεφώνημα στον γιατρό για να μεταβεί άμεσα στο νοσοκομείο, ο γιατρός πήρε και το παιδί μαζί του το πρωί και αντί να το μεταφέρει στο σχολείο το πήρε μαζί του στο νοσοκομείο. 

Εκεί ο γιατρός πάρκαρε το αυτοκίνητό του και άφησε το παιδί του μέσα σε αυτό, αφήνοντας λίγο τα παράθυρα ανοιχτά, σκοπεύοντας να επιστρέψει σε λίγο. Αυτό δεν έγινε ποτέ όμως, καθώς ο ασυνείδητος πατέρας ξεχάστηκε και άρχισε να κάνει σειρά χειρουργικών επεμβάσεων. 

Μετά από εννέα ολόκληρες ώρες, η μητέρα του παιδιού πήγε στο σχολείο για να παραλάβει το παιδί. Τότε έμαθε ότι το παιδί δεν πήγε ποτέ στο σχολείο και έτσι αμέσως έντρομη τηλεφώνησε στον σύζυγό της. Μόνο τότε αυτός συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει το παιδί του, αλλά ακόμα και τότε δεν έτρεξε ο ίδιος, αλλά έστειλε την αναισθησιολόγο και συνέχισε να χειρουργεί. 

Η αναισθησιολόγος αντίκρισε πρώτη το παιδί στο πίσω κάθισμα νεκρό. Αν και η νεκροψία έδειξε πως το παιδί πέθανε από καρδιολογικά προβλήματα αυτό δεν δινει ελαφρυντικό στον πατέρα ο οποίος και θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε