Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

SUN: λαθρομετανάστες “αγοράζουν” νύφες από την Ελλάδα

SUN: λαθρομετανάστες “αγοράζουν” νύφες από την Ελλάδα

Κύκλωμα Νιγηριανών με τη συνδρομή Έλληνα δικηγόρου βρίσκει Ελληνίδες νύφες για λαθρομετανάστες της Βρετανίας. Αυτό είναι με λίγα λόγια το ρεπορτάζ της εφημερίδας Sun για τα κυκλώματα που έχουν βρει τα τελευταία χρόνια αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο νομιμοποίησης λαθρομεταναστών.

Με 8.000 ευρώ κάθε λαθρομετανάστης της Βρετανίας μπορεί να αποκτήσει νόμιμα έγγραφα και να κυκλοφορεί ελεύθερα στην Ε.Ε. ως σύζυγος Ελληνίδας.

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με Βουλγάρες ή γυναίκες από την Πορτογαλία, όμως το ρεπορτάζ της Sun έγινε στην Ελλάδα και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας.

Το κόλπο είναι απλό, ως σύζυγοι γυναικών από την Ε.Ε. οι λαθρομετανάστες της Βρετανίας αποκτούν άδεια παραμονής και μετά από 5 χρόνια παραμονής στη Βρετανία αποκτούν άδερια χωρίς ημερομηνία λήξης.

Το κύκλωμα με επικεφαλής έναν Νιγηριανό στα πέριξ της Ομόνοιας βρίσκει γυναίκες που έχουν ανάγκη από χρήματα και τους προτείνει να πάνε στη Βρετανία και να παντρευτούν έναν λαθρομετανάστη. Οι γυναίκες δεν είναι υποχρεωμένες να μείνουν στη Βρετανία και έτσι συνήθως πείθονται εύκολα.

Σύμφωνα με τη Sun «η Αθήνα είναι στην καρδιά της ευρωπαϊκής βιομηχανίας λευκών γάμων». Οι γυναίκες που εντοπίζουν τα κυκλώματα «χρειάζονται απελπισμένα χρήματα για να επιβιώσουν στις φτωχές χώρες τους».

Το ρεπορτάζ μάλιστα λέει ότι στη ρεπόρτερ το κύκλωμα παρουσίασε και μια νεαρή φοιτήτρια αλλά και τον δικηγόρο που χειρίζεται τα σχετικά έγγραφα και τη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε