Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΣΥΝ: Δεν βοηθά η στάση των μεταναστών απεργών πείνας

ΣΥΝ: Δεν βοηθά η στάση των μεταναστών απεργών πείνας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.01.2011 | 19:23
Πρώτη δημοσίευση: 27.01.2011 | 19:13

Την στάση των μεταναστών απεργών πείνας στη Νομική επέκρινε ο ΣΥΝ, λέγοντας πως θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για την κατάργηση του ασύλου.

Η ανακοίνωση αναφέρει: ''Με δεδομένη την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους απεργούς πείνας, εκτιμούμε πως η αξιοποίηση της πρότασης της Πρυτανείας για την ασφαλή μεταφορά τους σε άλλο χώρο, στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα τους, αποτελεί ηθική τους δικαίωση και αναδεικνύει το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, αποσυσχετίζοντάς το από τον χώρο της Νομικής και το πανεπιστημιακό άσυλο.
 
Σεβόμαστε την ελευθερία έκφρασης και γνώμης, ιδιαίτερα όσων επιλέγουν να αγωνίζονται με οριακές μορφές πάλης.Ωστόσο θεωρούμε ότι η σημερινή τους στάση δε βοηθά τον αγώνα τους, παρά δίνει άλλοθι στη κυβέρνηση να επιδιώξει τη κατάργηση του ασύλου.
 
''Καλούμε την κυβέρνηση να μην αντιδράσει σπασμωδικά, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, χωρίς τη χρήση βίας και τη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου''.

Διαβάστε επίσης : Ετοιμάζονται για επέμβαση τα ΜΑΤ στη Νομική Σχολή - "Φέρτε και φέρετρα" φωνάζουν οι μετανάστες- Το NewsIt μέσα στο κτίριο
    Διαδώστε αυτό το άρθρο