Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σάλος από τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ότι το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο

Σάλος από τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ότι το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.03.2011 | 12:49
Πρώτη δημοσίευση: 05.03.2011 | 20:10

Πως αντιδρά το υπουργείο Εξωτερικών και η κυβέρνηση για τις δηλώσεις Νταβούτογλου πως το Καστελόριζο δεν είναι μέρος του Αιγαίου, αλλά της Μεσογείου.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, λίγα 24ωρα πριν αρχίσει την επίσκεψη-πρόκληση στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει περιοδεία στη Θράκη, έδωσε συνέντευξη στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον Α.Παπαχελά.

«Το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. Σ΄ ότι αφορά το νησί του Καστελόριζου,η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις,σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων,συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης.Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο»,είπε ο Νταβούτογλου.

Πριν από λίγο δηλώσεις έκανε για το θέμα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας :''Στη συνέντευξη περιγράφονται θέσεις της Τουρκίας. Θέσεις που είναι γνωστές. Όπως γνωστές είναι και οι θέσεις της Ελλάδας. Για την Ελλάδα, στόχος των διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο χωρών σε όλο το εύρος της, από τη Θράκη μέχρι το Καστελόριζο. Αυτό είναι αυτονόητο''.
 


Διαβάστε περισσότερα στο www.onalert.gr   Διαδώστε αυτό το άρθρο