Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σαμαράς: Τα μέτρα οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη

Σαμαράς: Τα μέτρα οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην προσυνεδριακή διάσκεψη που γίνεται στη Χαλκίδα. 

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας “είναι έργο του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά”. Τόνισε ότι η Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 80 ήταν η λιγότερο χρεωμένη της Ευρώπης, ωστόσο με τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την πάγια πολιτική του κόμματος κατέληξε στην σημερινή τραγική κατάσταση. 

Τάχθηκε υπέρ του ανταγωνισμού για την ενίσχυση της οικονομίας και τόνισε ότι δεν πρέπει “να διαλύσουμε την κοινωνία και την οικονομία για να ξεπεράσουμε τον βάρος του υπερδανεισμού, αλλά να αναπτυχθούμε για να βγούμε από τα χρέη”. 

“Ο εισπρακτικός μηχανισμός παρέλυσε. Όταν βάζεις φόρους και κόβεις εισόδημα, δεν μπορείς να εισπράξεις, γιατί παραλύει η αγορά” σημείωσε.

“Σε λίγες μέρες θα έχω απέναντί μου στο Βουλή τον Πρωθυπουργό, στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την Οικονομία. Ένα από τα πρώτα που θα του πω, μιλώντας με την φωνή όλης της κοινωνίας είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα. Γιατί τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση οδηγούν ήδη σε κοινωνική έκρηξη”, τόνισε.

O κ. Σαμαράς δήλωσε ότι το συνέδριο της ΝΔ, θα έιναι το πιο κρίσιμο στην ιστορία της παράταξης, ωστόσο υποστήριξε ότι σήμερα η ΝΔ “δίνει το μήνυμα της ελπίδας σε έναν λαό που στέκει αποσβολωμένος και παρακολουθεί να καταρρέουν κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματα που τα θεωρούσε δεδομένα εδώ και πολλά χρόνια”.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε