Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σαντορίνη: Ακυβέρνητο σκάφος με 20 λαθρομετανάστες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι αλλοδαποί έζησαν στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη τους…

Η Λιμενική Αρχή Θήρας ενημερώθηκε χθες από τον κυβερνήτη του αλιευτικού σκάφους «ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΤΕΥΧΙΑΝΗ», ότι στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. από το αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας, είχε εντοπισθεί ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος, με στοιχεία «MARMARIS KAPADOKYA», στο οποίο επέβαιναν συνολικά 20 αλλοδαποί (16 άνδρες, 2 γυναίκες και 2 παιδιά).

Το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε στη Βλυχάδα, όπου προσέδεσε με ασφάλεια και κατόπιν ελέγχου από στελέχη του λιμενικού, διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί, δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα και συνελήφθησαν. Ανάμεσά τους και οι δύο σωματέμποροι, ηλικίας 35 και 41 ετών. Όπως ομολόγησαν ξεκίνησαν από τα Τουρκικά παράλια, με τελικό προορισμό την Ιταλία.

Σε συνεργασία με το Επαρχείο, οι παράνομοι μετανάστες οδηγήθηκαν σε κατάλληλο χώρο υποδοχής, στο Μεγαλοχώρι και υποβλήθηκαν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Για το περιστατικό, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νάξου, που διέταξε το σχηματισμό φακέλου δικογραφίας, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, εις βάρος των δύο αλλοδαπών διακινητών. Το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε στην παράνομη μεταφορά κατασχέθηκε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε