Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σαντορίνη: Κατολίσθηση με έναν νεκρό στο παλιό λιμάνι της Οίας!

To σημείο που έγινε η κατολίσθηση
To σημείο που έγινε η κατολίσθηση

Τραγωδία με θύμα έναν 52χρονο Αμερικανό τουρίστα – Διαβάστε τι λένε στο NewsIt ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Σαντορίνης…

Η κατολίσθηση έγινε λίγο μετά τις 15.00 στο παλιό λιμάνι της Οίας και αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική, επειδή υπήρχαν πληροφορίες για έναν αγνοούμενο. Πολύ γρήγορα έφτασαν στο σημείο 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ενώ ξεκίνησαν έρευνες και από σκάφη του λιμενικού στη θάλασσα.

Όπως δήλωσε στο NewsIt ο δήμαρχος Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος: ”Βρέθηκε νεκρός ένας Αμερικανός τουρίστας, που βρισκόταν στο σημείο της κατολίσθησης μαζί με την οικογένειά του. Η γυναίκα και το παιδί του άτυχου άνδρα, τραυματίστηκαν ελαφρά, αλλά έχουν υποστεί ισχυρό σοκ”.

Το τραγικό περιστατικό έγινε σε μονοπάτι, που συνδέει την Οία με μικρό λιμανάκι της περιοχής (παλιό λιμάνι Θήρας). Ο 52χρονος αμερικανός τουρίστας ήταν αναβάτης σε μουλάρι, συνοδευόμενος από ντόπιο οδηγό, που δεν τραυματίστηκε. Κοντά του ήταν η 51χρονη γυναίκα, η 22χρονη κόρη του, αλλά και δύο 20χρονες από το Μεξικό.

Όπως είπε ο δήμαρχος του νησιού στο NewsIt, oι δύο γυναίκες από το Μεξικό τραυματίστηκαν ελαφρά. ”Μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στον τόπο διαμονής τους”.

Όπως δήλωσε στο NewsIt ο αντιδήμαρχος Μάρκος Καφούρος: ”Δεν ξέρουμε ακόμα τι μπορεί να προκάλεσε την κατολίσθηση. Είμαστε με τον δήμαρχο στο σημείο και συντονίζουμε όλες τις επιχειρήσεις”.

Ακούστε  τι δήλωσε στο NewsIt ο αντιδήμαρχος Θήρας Μάρκος Καφούρος:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε