Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σε 2 χρόνια οι έρευνες στη Δυτική Ελλάδα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Σε 2 χρόνια οι έρευνες στη Δυτική Ελλάδα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2011 | 20:31
Πρώτη δημοσίευση: 03.02.2011 | 20:18

Αυτό δήλωσε στο Reuters ο υφυπουργός περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης.

Μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες θα επιλεγούν οι πρώτες εταιρίες για σεισμικές και γεωλογικές έρευνες στη Δυτική Ελλάδα με σκοπό τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου, δήλωσε στο Ρόιτερ ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία για το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη της άνοιξης, είπε ο Γ. Μανιάτης, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρξει φορέας για τη διαχείριση των παραχωρήσεων. Οπως είπε ο φορέας θα κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες και στη συνέχεια θα παρακολουθεί για λογαριασμό του Δημοσίου την πιστή εφαρμογή των όρων των αναθέσεων.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι “στη βάση των ανεπεξέργαστων και αποσπασματικών στοιχείων που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, η Ελλάδα μπορεί να καλύψει μέρος των αναγκών της σε αργό πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τους δικούς της πόρους. Σε διάστημα ορισμένων ετών, αυτό μπορεί να αγγίξει το ένα πέμπτο έως το ένα τέταρτο της συνολικής κατανάλωσης”.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook