Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Σε αδιέξοδο το ζευγάρι ηλικιωμένων! Κατάσχεση πρώτης κατοικίας λόγω ΕΝΦΙΑ!

Φωτό από youtube
Φωτό από youtube

Ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση για το ζευγάρι των ηλικιωμένων συνταξιούχων στο Ψυχικό, που βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας τους λόγω αδυναμίας πληρωμής του ΕΝΦΙΑ που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 200.000 ευρώ!

Όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο, το ζευγάρι ηλικιωμένων, 86 και 82 ετών, έλαβε κατασχετήριο για την πρώτη κατοικία, καθώς δεν μπορούσε να πληρώσει το φόρο του ΕΝΦΙΑ. Μονάχα ο φόρος του 2015 άγγιξε τις 30.000 ευρώ ενώ όπως αποκάλυψε το ζευγάρι στην κάμερα της εκπομπής, το ετήσιο εισόδημα από τις συντάξεις που λαμβάνουν, δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Δεν μπορούν να το πουλήσουν

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια χθες, Σάββατο, ωστόσο σήμερα οι δύο ηλικιωμένοι μίλησαν ζωντανά στην ίδια τηλεοπτική εκπομοπή. Ο σύζυγος είχε καταφέρει να μπει στην ρύθμιση των 100 δόσεων για το διακανονισμό του χρέους, ωστόσο αδυνατούσε να πληρώνει τη δόση των 1.700 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ. Ένας φόρος ο οποίος συνολικά έφτασε το ποσό των 198.000 ευρώ!

Η μόνη λύση που τους απομένει είναι να πουλήσουν το συγκεκριμένο σπίτι, ωστόσο με την αγορά ακινήτων να έχει… μπλοκάρει μήνες τώρα, κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι στιγμής.

Ελπίζω να μπορέσει να πουληθεί” τόνισε η σύζυγος στην εκπομπή, ενώ αποκάλυψε πως το ζευγάρι έχει και μία κόρη που είναι ανάπηρη και την έχουν κοντά τους.

Το σπίτι που κληρονόμησα από τους γονείς μου είναι 70 ετών και μετά τον σεισμό του 1999 κάναμε μία προσθήκη γιατί η κόρη μου είχε μεγάλη φοβία μετά τον σεισμό. Χτίσαμε μία προέκταση για να είναι κοντά μας γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε σπίτι να της ενοικιάσουμε. Φοβόντουσαν επειδή είναι ανάπηρη, μήπως δεν τους δίνουμε τα χρήματα“, συνέχισε η ίδια.

Όσο για την τιμή, η γυναίκα τόνισε πως το 2007 θα ήταν ίσως και 4,5 εκατομμύρια ευρώ. “Τώρα τι να ζητήσω; Και 1,2 που έχω ζητήσει δεν έχει βρεθεί κανείς” τόνισε συγκεκριμένα.

Στην συνέχεια ο σύζυγός της αποκάλυψε πως η σύνταξή του είναι 850 ευρώ το μήνα με την επικουρική”.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, που βρισκόταν στο τηλεοπτικό στούντιο, τόνισε πως “το υπουργείο πρέπει να δει το θέμα με τρόπο ανθρώπινο“.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε