Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σε απολογία 12 κατηγορούμενοι που έδωσαν διαφήμιση στον Παναγιώτη Μαυρίκο

Σε απολογία 12 κατηγορούμενοι που έδωσαν διαφήμιση στον Παναγιώτη Μαυρίκο

Σε απολογία καλούνται από τον ανακριτή διαφθοράς Κωνσταντίνο Σαργιώτη 12 κατηγορούμενοι για το κακούργημα της απιστίας, για την υπόθεση διαφημιστικών δαπανών σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου. Πρόκειται για 11 στελέχη της Attica Bank, μέλη επιτροπών διαφήμισης της τράπεζας, και ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ.  

Ήδη ο κατηγορούμενος από την ΔΕΚΟ έδωσε απολογία στον κ. Σαργιώτη και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων ενώ τα στελέχη της τράπεζας έχουν λάβει προθεσμία και αναμένεται η απολογία τους το προσεχές διάστημα.

Το αδίκημα της απισττίας σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται να έχει τελεστεί την χρονική περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για την μεν ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.00 ευρώ και για την τράπεζα υπολογίζεται σε ποσό περίπου 380.000 ευρώ.

 

Η δικογραφία της υπόθεσης είχε αρχικά ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή ο οποίος ωστόσο ,βασιζόμενος σε σχετική έκθεση, εντόπισε ευθύνες κρατικών υπαλλήλων και υπαλλήλων της τράπεζας για την ανάθεση διαφημιστικών πακέτων σε συγκεκριμένα μέσα.Λόγω αυτού ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ακολούθως λόγω της ενδεχόμενης ανάμειξης κρατικών λειτουργών η δικογραφία χρεώθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς.

Η βασική δικογραφία που αφορά τους δύο δημοσιογράφους που είχαν συλληφθεί με τον εκδότη, η δίωξη για τον οποίο έπαυσε λόγω θανάτου, έχει διαχωριστεί και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στο αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμα του για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε