Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα για τη 17 Νοέμβρη

Σε αστυνομικό κλοίο θα βρεθεί η Αθήνα για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη καθώς ο φόβος των επεισοδίων είναι διάχυτος λόγω οικονομικής κρίσης αλλά και καθώς είναι μαζική η αντίδραση φοιτητών και πανεπιστημιακών στις μεταρρυθμίσεις του υπουργείου.

Οι φακοί των ξένων ΜΜΕ άλλωστε είναι μόνιμα στραμμένες στη χώρα μας για να δείξουν εικόνες από την Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης που θα κάνουν πάλι το γύρο του κόσμου.

Φέτος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, στους δρόμους θα βρεθούν πάνω από 7.00ο αστυνομικοί – περισσότεροι δηλαδή από πέρυσι και τα μέτρα θα είναι περισσότερα.

Το επικαιροποιημένο σχέδιο της αστυνομίας για φέτος προβλέπει ανάπτυξη μεγάλου αριθμού δυνάμεων γύρω από πανεπιστήμια και κυβερνητικά κτίρια, αστυνόμευση στο κέντρο και φυσικά στα Εξάρχεια. Η πολιτική των προληπτικών προσαγωγών θα ισχύσει και φέτος.

Ειδικό ρόλο θα έχουν τα μέλη της ΔΙΑΣ και της ΔΕΛΤΑ και το ωράριό τους θα παραταθεί μετά τη μία πμ προκειμένου να είναι αξιόμαχοι όλη τη νυχτα.

Σε κλοιό θα βρεθούν τα Εξάρχεια όπου θα βρίσκονται περίπου 7 από τις συνολικά 15 Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), ενώ βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η παρουσία και ανδρών από το 3ο τμήμα της Αντιτρομοκρατικής.

Ανησυχία στην ΕΛΑΣ προκαλούν οι φοιτητικες καταλήψεις γιατί μπορεί να γίνουν αφορμή να διεισδύσουν στα ιδρύματα αντιεξουσιαστές. Φοιτητές και πανεπιστημιακοί έχουν εκφράσει την επιθυμία η φετινή επέτειος να δώσει το μήνυμα της αντίστασης στις αλλαγές που προωθούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ειρηνικό και δυναμικό τρόπο και την ανάλογη περιφρούρηση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε