Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σε δίκη παραπέμπονται 18 κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές υποθέσεις!

Σε δίκη παραπέμπονται 18 κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές υποθέσεις!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.02.2012 | 17:00
Πρώτη δημοσίευση: 08.02.2012 | 16:40

Οι υποθέσεις αφορούν την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Το Συμβούλιο Εφετών με αντίστοιχα βουλεύματά του διατάσσει την παραπομπή σε δίκη συνολικά 18 κατηγορουμένων για τρεις υποθέσεις τρομοκρατίας.

Πρόκειται για υποθέσεις οι οποίες αφορούν την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και τις οποίες μέχρι τώρα χειρίζονταν οι εφέτες ανακριτές για τρομοκρατικές οργανώσεις. Η πρώτη δικογραφία αφορά την αποστολή 14 παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες και φορείς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό από μέλη της οργάνωσης, στα τέλη του 2010. Οι άλλες δύο δικογραφίες αφορούν συλλήψεις που είχαν γίνει σε Πειραιά και Βόλο έπειτα από εντοπισμό σπιτιών- που θεωρούνταν καταλύματα της οργάνωσης- με παράνομο οπλισμό.

Με τα βουλεύματά τους οι εφέτες κρίνουν ότι πρέπει να απαλλαχθούν από κάθε κακουργηματική κατηγορία, οι Χρήστος Πολίτης και Δημήτρης Μιχαήλ, οι οποίοι παραπέμπονται για πλημμεληματικές κατηγορίες που δεν αφορούν συμμετοχή σε οργάνωση.

Το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει επίσης να παραμείνουν σε ισχύ τα εντάλματα σύλληψης για τους Δημήτρη Πολίτη και Ιωάννη Μιχαηλίδη. Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους 18 κατηγορούμενους αφορούν συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ανά περίπτωση κατοχή εκρηκτικών.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο