Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό η Ελλάδα

Σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό η Ελλάδα

Νέο δανεισμό ανακοίνωσε ο υπ. Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου.

Τελικά δεν θα αποφύγει η Ελλάδα το νέο δανεισμό μέχρι το τέλος του χρόνου για να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Στην άτυπη συνέντευξη τύπου που έδωσε πριν από λίγο ο κ. Παπακωνσταντίνου στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι στόχος είναι το έλλειμμα στος τέλος του 2010 να μειωθεί σε μονοψήφιο αριθμό.

Παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και θα χρειαστούν επιπλέον χρήματα μέχρι το τέλος του χρόνου, για να καλυφθούν βασικές ανάγκες, όπως συντάξεις.

Τη λύση στο πρόβλημα αυτό θα δώσει ένα νέο δάνειο που θα πάρει η χώρα. Κύκλοι του υπουργείου διαρρέουν ότι ο συνολικός δανεισμός για φέτος δεν θα ξεπεράσει τα 70 δισ. ευρώ.

Όσο για την επιτήρηση που αναμένεται να μπει η χώρα λόγω του υψηλού ελλείμματος ο υπουργός Οικονομικών τη θεωρεί δεδομένη.

Και όπως χαρακτηριστικά είπε αποτελεί ανακούφιση για κείνον. Θα αποτελέσει μία καλή δικαιολογία, για να απορρίπτει οικονομικά αιτήματα υπουργών.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται για τη συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες. Μαζί του θα έχει τις προτάσεις της νέας κυβέρνησης για να βγει η χώρα από την κρίση.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα θα πρέπει να πέσει με τα μούτρα στη σύνταξη του νέου προϋπολογισμού. Ήδη έχει ζητήσει από τους υπουργούς της κυβέρνησης να κοστολογήσουν σε νούμερα τις ανάγκες των υπουργείων τους για τη νέα χρονιά.

Να υπενθυμίσουμε οι ελεγκτές της Κομισιόν βρίσκονται από σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών για να ελέγξουν τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε