Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Σε δύσκολη θέση το υπ. Παιδείας – Εισήγηση για την ανάκληση 3.559 μετατάξεων εκπαιδευτικών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε δύσκολη θέση φέρνει το υπουργείο Παιδείας η εισήγηση του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, για ανάκληση 3.559 μετατάξεων εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Πρόκειται για υποχρεωτικές μετατάξεις που είχαν γίνει επί υπουργίας Κ. Αρβανιτόπουλου, το 2013, οι οποίες, σύμφωνα με την έκθεση του ΣΕΕΔΔ έγιναν κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 82, παρ. 11 του νόμου 4172/2013.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι η εισήγηση για τον προσδιορισμό κενών και πλεονασμάτων των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης δεν συντάχθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά υπεγράφη μόνο από τους αρμόδιους τμηματάρχες, οι οποίοι είχαν διατυπώσει τις επιφυλάξεις τους. Ακόμη, σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών ήταν τριπλάσιος του αριθμού των κενών και παράλληλα, δεν καταρτίστηκε αξιολογικός πίνακας βάσει μορίων.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι σε αυτή τη φάση είναι πολύ δύσκολο να προβεί το υπουργείο σε οποιαδήποτε ενέργεια, καθώς θα δημιουργηθούν πολλά λειτουργικά προβλήματα, και ως προς την κατανομή των κενών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, αλλά και ειδικότερα, ως προς την κατανομή των ειδικοτήτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε