Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί

Συνεδριάζουν οι ιδιοκτήτες ταξί για να αποφασίσουν τι θα γίνει με την απεργία. “Ενημερωτική η συνάντηση, η απόφαση είναι ειλημμένη” λέει ο αντιπρόεδρος, ωστόσο υπάρχει ρήγμα με άλλους να είναι διαλλακτικοί και άλλους όχι.

Μετά από τρεις εβδομάδες ταλαιπωρίας για όσους πολίτες δεν έχουν αυτοκίνητο και έχουν κάποια έκτακτη ανάγκη μετακίνησης (για δουλειές, για λόγους υγείας κ.α.)  και για χιλιάδες τουρίστες που “ζουν το μύθο” τους στην Ελλάδα κουβαλώντας ιδρωμένοι τα μπαγκάζια τους και περιμένοντας σε άγνωστες γι’ αυτούς στάσεις λεωφορείων, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφασίζουν το πρωί της Κυριακής για το μέλλον της κινητοποίησής τους.

Οι απλοί ιδιοκτήτες ταξί προσήλθαν διχασμένοι στη σημερινή συνάντηση που ξεκίνησε στο Περοκέ στην πλατεία Καραϊσκάκη λίγο μετά τις 10. Ορισμένοι τάσσονται υπέρ της αναμονής μέχρι να ακούσουν τις τελικές προτάσεις του υπουργείου. Δηλαδή υποστηρίζουν ότι πρέπει να λήξει η απεργία και όταν δημοσιοποιηθούν οι προτάσεις Ραγκούση τον Αύγουστο να αποφασίσουν εκ νέου.

Άλλοι ωστόσο λένε ότι ούτως ή άλλως με την απελευθέρωση χάνουν τις περιουσίες που έχουν δώσει για την άδεια ταξί και τάσσονται υπέρ δυναμικότερων κινητοποιήσεων από αυτές που έχουμε δει.

Φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται και επισήμως η απεργία συνεχίζεται. Προσερχόμενος στη συνάντηση ο αντιπρόεδρος του ΣΑΤΑ Σεραφείμ Κασιδιάρης, δήλωσε ότι η σημερινή συγκέντρωση είναι “ενημερωτική” και όχι για λήψη αποφάσεων. “Η απόφαση είναι ειλημμένη. Η κυβέρνηση μας κοροΐδεψε” δήλωσε.

Όπως ανέφερε, οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν συμφωνήσει σε ένα προεδρικό διάταγμα με την ηγεσία του υπουργείου επί Ρέππα και το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια υπογραφή, όπως είπε. Ωστόσο με την αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο όλα βρέθηκαν στον αέρα, τόνισε.

“Εμείς έχουμε καταθέσεις προτάσεις εδώ και έναν μήνα. Δεν έχουμε ούτε μία πρόταση ούτε ένα σχέδιο για το τι σκέφτεται ο κ. Ραγκούσης” σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΑΤΑ. “Ο υπουργός θέλει τη σύγκρουση γιατί αν ήθελε, είναι στο χέρι του να υπάρξει αποκλιμάκωση” ανέφερε επίσης. “Αν δεν δώσει απάντηση σε δύο τρία θέματα που έχουμε βάλει και αν δεν δεσμευτεί σε αυτά, τότε δεν σταματάμε την απεργία” είπε. 

Για τους αποκλεισμούς σε αεροδρόμια και λιμάνια, ο κ. Κασιδιάρης ανέφερε ότι το κάθε σωματείο επιλέγει τους τροπους που θα κινηθεί, αποφεύγοντας να πάρει θέση κατά.

Σήμερα αναμένεται να ακουστούν όλες οι απόψεις των απλών ταξιτζήδων και να γίνουν εισηγήσεις. Τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει το ΔΣ του κλάδου, εκτιμώντας όσα θα ακούσει και το περιρρέον κλίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Σήμερα αποφασίζουν οι ταξιτζήδες “αν θα πάνε οι ‘Ελληνες διακοπές”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε