Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Σε ετοιμότητα και τα πανεπιστήμια για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σε ετοιμότητα και τα πανεπιστήμια για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις βρίσκονται οι πρυτανικές αρχές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, εν΄όψει του τριήμερου εορτασμού της 38ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Από σήμερα αναμένεται να κλείσουν οι κεντρικές σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως η Νομική, ενώ θα παραμείνουν κλειστές και οι υπόλοιπες σχολές του κέντρου της Αθήνας, όπως π.χ. Οικονομικό Πανεπιστήμιο, οι οποίες μάλιστα θα περιφρουρούνται από την πανεπιστημιακή τους κοινότητα το επόμενο τριήμερο.

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο πραγματοποιεί απόψε την κεντρική του εκδήλωση για το Πολυτεχνείο, όπου αύριο θα κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Παντείου.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν, όπως κάθε χρόνο, στο κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων από αύριο το πρωί και θα κορυφωθούν την Πέμπτη το απόγευμα με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Ήδη, έχουν εκδοθεί και οι σχετικές εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας για τον εορτασμό της επετείου της 17ης Νοεμβρίου στα σχολεία.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου έχουν αρχίσει να εκδίδουν εκπαιδευτικές οργανώσεις και φορείς, συνδέοντας την επέτειο με τη σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ επισημαίνεται: «Η θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου δεν πρέπει να πάει χαμένη και να μείνει μία στεγνή ανάμνηση επετειακού χαρακτήρα. Πάντα υπάρχει η ανάγκη για Πολυτεχνεία. Ειδικά στις μέρες μας. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ζητάει δικαίωση ιδίως σήμερα».

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας καταλήγει: «Το Πολυτεχνείο αποκτά τις δύσκολες αυτές ώρες μία ξεχωριστή διάσταση, δεν είναι μία απλή επέτειος. Είναι μία ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο».

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τιμούν τους ήρωες του Πολυτεχνείου, «που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά, που απέδειξαν πως η βαθιά πίστη στη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, μπορεί να ανατρέψει κάθε μορφής τυραννία.

Καλύτερη τιμή στον Νοέμβρη είναι σήμερα η πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, η πάλη για υλοποίηση του διαχρονικού συνθήματος “ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”».

Διαβάστε επίσης: 7.000 αστυνομικοί για την 17η Νοεμβρίου – Η πρώτη πορεία χωρίς άσυλο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε