Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Σε ετοιμότητα οι παραγωγοί της Κρήτης λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Σε ετοιμότητα οι παραγωγοί της Κρήτης λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Λίγες ώρες πριν δέσουν κάβους τα πλοία οι αγρότες της Κρήτης εχουν ήδη συμφωνήσει να ναυλώσουν για αύριο Μεγάλη Τρίτη φορτηγό πλοίο  προκειμένου να φτάσουν στον Πειραιά  70 νταλίκες γεμάτες κηπευτικά προϊόντα.

Την ίδια ώρα οι παραγωγοί των Χανίων ζήτησαν σήμερα από την εταιρεία ΑΝΕΚ  να φύγει με δύο ώρες καθυστέρηση  το βραδινό καράβι από τη Σούδα προκειμένου να προλάβουν να φορτώσουν όσες περισσότερες νταλίκες μπορούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νewsit οι αγρότες σε όλο το νησί  κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να κοπούν και να συσκευαστούν τα κηπευτικά  προϊόντα για να μην τιναχτούν στον αέρα τα προπληρωμένα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με εταιρείες τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Οπως δηλώνει στο Newsit ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κουντούρας Αντώνης Μπιτσάκης “συμφωνήσαμε με έναν πλοιοκτήτη να μεταφέρουμε τα προϊόντα μας τη Μεγάλη Τρίτη με φορτηγό πλοίο τυπου RO – RO το οποίο θα φύγει από το Ηράκλειο. Το φορτηγό πλοίο χωράει γύρω στις 70 νταλίκες”.

“Αντιμετώπιζουμε πολύ σοβαρό προβλημα” λέει χαρακτηριστικά ο κύριος Μπιτσάκης και συνεχίζει “είναι ανόητο αυτή τη χρονική περίοδο να αποκοπει η Κρήτη και όλη η νησιωτική Ελλάδα από την υπόλοιπη χώρα. Πιστεύω οτι είναι ένα μεγάλο λάθος, δε βοηθα σε τίποτα αυτο και το σημαντικότερο δε θα ωφεληθει κανένας. Ειναι πολύ σημαντική για εμάς η φόρτωση της Μεγάλης Τρίτης γιατί βρισκόμαστε στο μέγιστο της παραγωγής. Εμείς τα προϊόντα μας δεν έχουμε σκοπό να τα πετάξουμε γιατί χρωστάμε στις τράπεζες, χρωστάμε παντού. Αντιμετωπίζουμε με λίγα λόγια μια δραματική κατάσταση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Δε λύνουμε κάβους» επιμένει η ΠΝΟ – Στα χέρια της κυβέρνησης τώρα η «καυτή πατάτα»

“Ναυτοκτονία” – Απονενοημένο διάβημα με θύματα άλλους – Ούτε βήμα πίσω η ΠΝΟ, εμμένει στη 48ωρη απεργία

“Εκτελούν” τα νησιά – Απειλούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας

Φωτιά το πασχαλινό ταξίδι με το αυτοκίνητο – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε