Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σε λουκέτο οδηγείται το ιστορικό ξενοδοχείο Εσπέρια

Σύμφωνα με πληροφορίες το υψηλό ενοίκιο που φθάνει τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως είναι ο λόγος.

Αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της Αθήνας αποτελεί το κλείσιμο των ξενοδοχείων στην πρωτεύουσα της χώρας, έξι χρόνια μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής Γιάννης Ρέτσος σημειώνοντας ότι αντί να διευρύνεται το ξενοδοχειακό δυναμικό, αυτό συρρικνώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε λουκέτο οδηγείται ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της Αθήνας, το Εσπέρια, που λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Σταδίου. Αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες, το υψηλό ενοίκιο (1,5 εκατ. ευρώ ετησίως περίπου),που καλείται να καταβάλει ο μισθωτής του ξενοδοχείου, στο Ταμείο Νομικών που είναι ο ιδιοκτήτης του και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών το 2011.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα έκλεισε τις πύλες του και το ξενοδοχείο «Κάνιγγος 21» στην Αθήνα όπου και σε αυτή την περίπτωση η μισθώτρια εταιρία δεν μπόρεσε να καταβάλλει τα μισθώματα στο Ταμείο των Υπαλλήλων των Ασφαλιστικών Ταμείων που είναι και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Τα δυο αυτά ξενοδοχεία πληρώνουν το τίμημα της κακής πορείας του ελληνικού τουρισμού, ειδικά στο σκέλος των εσόδων τα τελευταία δυο χρόνια, με τους ξενοδόχους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η κατάσταση θα πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας εάν δεν ληφθούν μέτρα. Προς αυτή την κατεύθυνση ο κλάδος σύσσωμος ζητά την αποτροπή της αύξησης του ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε