Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε μεγάλη πτώση τα έσοδα και η πληρότητα στα ξενοδοχεία Αττικής

Τις λιγότερες απώλειες εμφανίζουν τα πεντάστερα, με 2,70% τα οποία πέτυχαν πληρότητες 72,80%.

Με νέες απώλειες 10,30% έκλεισαν οι πληρότητες για τα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Αττικής για το μήνα Σεπτέμβριο σε σχέση με πέρυσι, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής (ΕΞΑΑ).

Μάλιστα εντυπωσιάζει το γεγονός πως η πτωτική τάση της Αθήνας-Αττικής σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της συνεχίζεται και μάλιστα η «ψαλίδα» διευρύνεται, όπως τονίζεται. Από το ποσοστό -6.3% (στα έσοδα του οκταμήνου) έχουμε βρεθεί στο -6.7% στο εννεάμηνο. Το +19.4% στα έσοδα της Κωνσταντινούπολης, όχι μόνο εντυπωσιάζει αλλά και προβληματίζει τον κλάδο.

Ειδικότερα, τις μεγαλύτερες απώλειες βιώνουν τα τριάστερα ξενοδοχεία, 16,50%, φτάνοντας το 72,40% στις πληρότητες από το 86,80% που ήσαν πέρυσι. Ακολουθούν τα δυάστερα ξενοδοχεία με απώλειες 11,60% και 42,60% πληρότητες, τα τετράστερα με 10,30% και την πληρότητα να φτάνει το 75,40%. Τις λιγότερες απώλειες εμφανίζουν τα πεντάστερα, με 2,70% τα οποία πέτυχαν πληρότητες 72,80%.

Οπως τονίζει η ένωση, το ανησυχητικό είναι ότι καταφεύγει ο κλάδος σε «προ-Ολυμπιακές» πρακτικές και περιόδους, όταν το μέγεθος της τουριστικής «πίτας» αλλά και η ποιότητα των καταλυμάτων, οδηγούσε σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό τιμών όλων προς όλους. Δυστυχώς αυτό αρχίζει πάλι να παρατηρείται και σήμερα, με τη διαφορά όμως ότι το προϊόν είναι κάθετα αναβαθμισμένο και οι επενδύσεις σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων μεγάλες και αναπόσβεστες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε