Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σε νέο και ολοκαίνουριο κτίριο θα “μετακομίσει” το Πρωτοδικείο Αθηνών

Την ανέγερση νέου κτιρίου, εμβαδού 5.000 τμ στον χώρο της πρώην Σχολής Ευελπίδων, μελετά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για τον σκοπό αυτόν πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εθνικής ‘Αμυνας, κατά την οποία συζητήθηκε η δημιουργία πρόσθετων κτιριακών χώρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων), με σκοπό την εξασφάλιση των αναγκαίων κτιριακών υποδομών για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Οι σχεδιαζόμενοι πρόσθετοι κτιριακοί χώροι θα περιλαμβάνουν νέο τετραώροφο κτίριο δυναμικότητας 20 ακροατηρίων (εκ των οποίων τα 14 θα είναι περίπου 60 μ2, τα τέσσερα θα είναι περίπου 85 μ2 και τα δύο θα είναι περίπου 170 μ2), ενώ προβλέπονται υποστηρικτικοί χώροι διάσκεψης των δικαστών.

Επίσης θα προβλεφθούν χώροι αναμονής για το κοινό, χώροι υγιεινής κοινού και δικαστών, χώρος αναψυκτηρίου για τις ανάγκες των δικαστηρίων και ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης δικών για την εξυπηρέτηση δικηγόρων και κοινού.

Η αρχιτεκτονική του νέου κτιρίου θα είναι φιλική προς τα υφιστάμενα κτίρια και θα διέπεται από κλασσικές αρχές και συμμετρίες στους όγκους και στα ανοίγματα, έτσι ώστε να ενταχθεί αρμονικά στο σύνολο του συγκροτήματος των κτιρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί τις διαδικασίες για την άμεση αποπεράτωση των ημιτελών κτιρίων που βρίσκονται πίσω από τον ‘Αρειο Πάγο και το Εφετείο Αθηνών προκειμένου να επεκταθούν οι δικαστικές υπηρεσίες.

Ήδη με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ανατέθηκε στη “Θέμις Κατασκευαστική” ΑΕ η υλοποίηση του έργου: Μελέτη, δημοπράτηση, επίβλεψη και παραλαβή του έργου “Διαμόρφωση και αποπεράτωση του ημιτελούς κτιρίου στο οικόπεδο του Δικαστικού Μεγάρου Αθηνών σε χώρους ακροατηρίων και γραφείων με σκοπό την υποστήριξη των Δικαστικών Υπηρεσιών στην επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε συμβασιούχο εργαζόμενη του δημοσίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε