Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Σε νοσοκομείο των ΗΠΑ ο τραυματίας του Aegean Angel

Σε νοσοκομείο των ΗΠΑ ο τραυματίας του Aegean Angel

Ελικόπτερο της αμερικανικής ακτοφυλακής παρέλαβε τον Κύπριο υποπλοίαρχο του Aegean Angel και τον μετέφερε σε νοσοκομείο της πόλης Χάμιλτον.

Ο 34χρονος υποπλοίαρχος τραυματίστηκε την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο έπεσε σε θαλασσοταραχή στον Ατλαντικό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, όταν χτυπήθηκαν από κύμα, ο 47χρονος πλοίαρχος και ο 33χρονος Α’ μηχανικός του πλοίου και οι δύο τους Έλληνες.

Το μοιραίο δυστύχημα σημειώθηκε, όταν οι τρεις ναυτικοί προσπάθησαν να επιθεωρήσουν το πρωραίο κατάστρωμα του πλοίου που είχε υποστεί ζημιές από τη θαλασσοταραχή, με αποτέλεσμα να τους χτυπήσει κύμα και να τραυματίσει τους δύο Έλληνες και να τραυματίσει τον Κύπριο υπολοίαρχο.

Το δεξαμενόπλοιο που ανήκει στην εταιρεία Arcadia shipmanagement co LTD και είχε αποπλεύσει έμφορτο από το Ταλίν της Εσθονίας για το Χιούστον του Τέξας, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απόσταση 150 ναυτικά μίλια ανατολικά των Βερμούδων.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας στο πλοίο επιβιβάστηκαν οι αντικαταστάτες των δυο άτυχων ναυτικών και το δεξαμενόπλοιο συνεχίζει για το λιμάνι Freeport στις Μπαχάμες, όπου πρόκειται να αποβιβαστούν οι σοροί των δύο Ελλήνων ναυτικών.

Έχει ζητηθεί η συνδρομή του Υπουργείου Εξωτερικών μέσω των Προξενικών Αρχών, για την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας στους ναυτικούς του πλοίου, με έμφαση στην περίπτωση του τραυματισθέντα, καθώς και για τη διευκόλυνση της μεταφοράς στην Ελλάδα των σορών των θανόντων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε