Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σε στενό “πρέσινγκ” οι υπουργοί

Σε στενό “πρέσινγκ” οι υπουργοί
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.06.2010 | 09:39
Πρώτη δημοσίευση: 10.06.2010 | 09:39

Δεύτερη επιτροπή αξιολόγησης του έργου των...

υπουργών λειτουργεί στο κτίριο της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 1, όπου βρίσκεται το επιτελείο του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη. Επικεφαλής της νέας επιτροπής είναι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Ν. Παρασκευόπουλος, ο οποίος αναφέρεται κατευθείαν στον κ. Γ.Παπανδρέου. Το έργο της επιτροπής έχει ξεκινήσει ήδη, παράλληλα με την παρακολούθηση του Προγράμματος Σταθερότητας από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο.

 

Σύμφωνα με “ΤΟ ΒΗΜΑ”, η λειτουργία της επιτροπής έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια τόσο του κ. Πάγκαλου όσο και των υπουργών, οι οποίοι αισθάνονται να πολλαπλασιάζονται γύρω τους τα κέντρα παρακολούθησης των δραστηριοτήτων τους.

 

Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου κρίνει ότι σε κάποιους τομείς απαιτείται εντατικότερος έλεγχος και απόδοση, δεδομένου ότι σε λιγότερο από μία εβδομάδα αναμένεται η πρώτη αξιολόγηση της κυβέρνησης από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 

Μέλη της κυβέρνησης που έχουν δεχθεί τις πρώτες επισκέψεις των «ελεγκτών» τους, αναφέρουν πως ο τρόπος λειτουργίας της επιτροπής αυτής έχει αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά και αναφορά απευθείας στον πρωθυπουργό.

 

Σε αντίθεση, δε, με το σύστημα παρακολούθησης της εκτέλεσης και πορείας του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης από τον κ. Πάγκαλο, η «επιτροπή Παρασκευόπουλου» έχει υποβάλει τα μέλη της κυβέρνησης σε μια διαδικασία αξιολόγησης με βάση συγκεκριμένες παραμέτρους, π.χ. ποιες ήταν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, πόσο απέχει η σημερινή πραγματικότητα από αυτές και τι χρονοδιάγραμμα απαιτείται για την επίτευξη των στόχων που έχουν επιβάλει οι συνθήκες της επιτήρησης από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 

    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook