Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις ταξιδεύει η μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις ταξιδεύει, το επόμενο χρονικό διάστημα, η μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη. Με πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων και του Μουσείου Τσιτσάνη, οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη και στιχουργού μεταφέρονται εντός του Οκτωβρίου σε πόλεις της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Γαλλίας.

Με ισάριθμες συναυλίες, οι φίλοι του λαϊκού τραγουδιού θα απολαύσουν τις έξοχες συνθέσεις, με τα μέλη της «Ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης», από τα Τρίκαλα, να παρουσιάζουν ένα εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα.
 
Οι πόλεις, οι οποίες θα υποδεχθούν τη γνήσια ελληνική λαϊκή μουσική, είναι η Νυρεμβέργη, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, η Βασιλεία, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, το Παρίσι, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και το Γκύτερσλο, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.
 
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους κατά τόπους ελληνικούς συλλόγους: Την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνόφιλων Βασιλείας και τον Θεσσαλικό Σύλλογο Νυρεμβέργης.
 
Όπως έγινε γνωστό από το δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως στόχο να παρουσιάσει μία κατά το δυνατόν πληρέστερη απεικόνιση του έργου του Βασίλη Τσιτσάνη. Έτσι, θα υπάρχουν συγκεκριμένες εκδηλώσεις σε κάθε πόλη, όπως παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού για τη ζωή και το έργο του, ομιλίες για το λαϊκό τραγούδι και ειδικότερα για το έργο του συνθέτη και τέλος συναυλία με την ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης», με απάνθισμα των σπουδαιότερων τραγουδιών του Τρικαλινού δημιουργού.
 
Ο Βασίλης Τσιτσάνης, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες δημιουργούς και από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού τραγουδιού τον 20ο αιώνα. Το έργο του, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, δεσπόζει στη ζωή του ελληνικού λαού επί σχεδόν έναν αιώνα, Αντλεί τη δύναμή του από τη ζωή του λαού, από τούς καθημερινούς αγώνες του για δικαιοσύνη, από τις πίκρες του τους πόνους του, από την αγάπη, από ό,τι όμορφο και αληθινό έχει αυτός ο τόπος. Τα εκατοντάδες τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, σπάνια σε ομορφιά και αυθεντικότητα, εκφράζουν τον λαό, αποτελούν πηγή δύναμης, ελπίδας, παρηγοριάς, συμπαράστασης, αγάπης και τρυφερότητας, για όλες τις πτυχές της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε