Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σε ύφεση η φωτιά στην Αρκίτσα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και στην Κύμη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής έδωσαν μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ και φαίνεται πως κατάφεραν να βγουν νικητές.

Όλη νύχτα η αγωνία τους ήταν να μην περάσει η φωτιά κατοικημένη περιοχή τριών παραθεριστικών οικισμών που βρίσκονται μεταξύ Αρκίτσας και Αγίου Κωνσταντίνου, στο 155 χλμ της Εθνικής Οδού Αθήνας- Λαμίας.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, σε απόσταση 200 μέτρων από τα πρώτα σπίτια των οικισμών και οι παραθεριστές με όποια μέσα μπορούσαν, προσπάθησαν να την περιορίσουν.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από ψαράδες που βρίσκονταν στη θάλασσα, μπροστά στους οικισμούς και είδαν τις φλόγες από την πυρκαγιά.

Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και δημιουργήθηκαν τρία μέτωπα προς διαφορετικές κατευθύνσεις, που ξεπερνούσαν τα 600 μέτρα και κινούνταν ανεξέλεγκτα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση καθώς περιορίστηκαν οι άνεμοι, γεγονός που διευκόλυνε τους πυροσβέστες και τους πολίτες μέσα στη νύχτα να θέσουν υπό έλεγχο το μεγάλο μέτωπο προς τις κατοικημένες περιοχές, αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα να προχωρήσει η φωτιά μέσα στους οικισμούς.

Με το πρώτο φως της μέρας άρχισαν ρίψεις νερού τα 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Λίγο αργότερα προστέθηκαν άλλα δύο, τα οποία συνεχίζουν τις ρίψεις νερού και στις τελευταίες εστίες.

Στην περιοχή βρίσκονταν 16 πυροσβεστικά οχήματα με 32 άτομα πεζοπόρο 27 ατόμων.

Με το πρώτο φως της ημέρας, πέντε αεροσκάφη καναντέρ κι ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής «σηκώθηκαν» και άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού και στην Κύμη. Τα κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά. Κάηκε τουλάχιστον ένα σπίτι στον παραθαλάσσιο οικισμό Κορασίδα και το παλιό δημοτικό σχολείο στην Αχλαδερή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάχη για να μην απειληθούν σπίτια στην Αρκίτσα – Περιορίζεται η φωτιά στην Κύμη – Κάηκε τουλάχιστον ένα σπίτι στον οικισμό Κορασίδα στην Εύβοια

Μεγάλη φωτιά κοντά στον Άγιο Κωνσταντίνο

Εύβοια:Η φωτιά στις αυλές σπιτιών – Χτυπούσαν καμπάνες για να φύγει ο κόσμος!

Πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Μόνο καταστροφή άφησε ο πύρινος εφιάλτης σε Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Δροσοπηγή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε