Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Σεισμόπληκτη θα κηρυχθεί ολόκληρη περιοχή στη Μεσσηνία

EUROKINISSI
Σοβαρές ζημιές σε σπίτια έχει προκαλέσει η συνεχής σεισμική δραστηριότητα στον δήμο Οιχαλίας
Περισσότερες από 1.200 σεισμικές δονήσεις έχουν πραγματοποιηθεί από τον Ιούνιο στον δήμο Οιχαλίας στη Μεσσηνία, οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρότατες ζημιές σε πολλά σπίτια της περιοχής.
 
Μάλιστα, στις 10 Οκτωβρίου, σεισμός 4,6 ρίχτερ με επίκεντρο το χωριό Κατσαρού, έριξε 30 ολόκληρα σπίτια και προκάλεσε φθορές ακόμη και σε νεόδμητες οικείες. Από τα 30 πληγέντα κτίρια κατοικούνται μόνιμα τα 15.

Ζημιές από τον τελευταίο σεισμό που έγινε στις 10 Οκτωβρίου. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 
Συνεργεία του δήμου Οιχαλίας συγκέντρωσαν τα μπάζα, ενώ ο δημάρχος κ. Φιλ Μπάμης έκανε απανωτές εκκλήσεις στο υπουργείο Υποδομών για να εμπλακεί στην κατάσταση, ζητώντας την κήρυξη της περιοχής ως σεισμόπληκτης.
 
Την Δευτέρα, το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε ότι προωθεί την κοινή υπουργική απόφαση για την οριοθέτηση της σεισμόπληκτης περιοχής και το καθορισμό των μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ προσδιόρισε την δαπάνη αποκατάστασης στα 10 εκατομμύρια ευρώ, έπειτα από σύσκεψη που κάλεσε ο υφυπουργός κ. Ι. Μαγκριώτης.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι βλάβες των κτιρίων επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Κατσαρού σε παλαιά πλινθόκτιστα και λιθόκτιστα κτίσματα, ενώ διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν σοβαρές βλάβες σε 30 μόνιμες κατοικίες και 15 δευτερεύουσες, καθώς και ελαφρύτερες βλάβες σε 350 κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους καθώς και σε 10 εκκλησίες.

EUROKINISSI

 
Για την προσωρινή στέγαση των μόνιμων κατοίκων που διέμεναν σε οικίες που χαρακτηρίστηκαν μη κατοικήσιμες, διατέθηκαν από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων μέχρι σήμερα 12 λυόμενα σπίτια και βρίσκονται καθοδόν και άλλοι 10.
 
«Το Υπουργείο εξετάζει τα αιτήματα και άλλων μονίμων κατοίκων των οποίων οι κατοικίες ή οι επαγγελματικοί χώροι υπέστησαν βλάβες, για διάθεση και πρόσθετου αριθμού οικίσκων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
 
 
Πηγή: Το Βήμα
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε