Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σεισμός: Η στιγμή που τα Ρίχτερ ταρακούνησαν την Πελοπόννησο – ΒΙΝΤΕΟ

Σεισμός: Η στιγμή που τα Ρίχτερ ταρακούνησαν την Πελοπόννησο – ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν έξι λεπτά πριν τις εννιά το βράδυ όταν ο Εγκέλαδος χτύπησε τη Δυτική Πελοπόννησο. Οι κάμερες είναι αδιάψευστος μάρτυρας του τι έγινε.

Τα 5,2 Ρίχτερ του σεισμού στην Πελοπόννησο συντάραξαν πολλές περιοχές. Το εστιακό βάθος ήταν μικρό και ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, εκτός από τα Κρέστενα, όπου και το επίκεντρο, σε πολλές περιοχές απ’ την Αιτωλοακαρνανία ως τη νότια Πελοπόννησο.

Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα από τον αγώνα μπάσκετ ΑΟ Ολυμπιονίκης – Αίαντας ΑΣΑΑ στο Κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας όπου πολλοί θεατές έντρομοι προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το γήπεδο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριπόλεως πάντως φάνηκαν αρκετά πιο ψύχραιμοι, ίσως λόγω και της απόστασης από το επίκεντρο του σεισμού.

 

Σύμφωνα πάντως με το patrastimes ήταν 15 οι μετασεισμοί μεγέθους από 1,6 ως και 3,6 Ρίχτερ που όλη τη νύχτα και μέχρι τις 06:00 τα ξημερώματα δεν άφησαν τους κατοίκους να ησυχάσουν.

Μικρές ζημιές σημειώθηκαν σε σπίτια στα Κρεστένων, αλλά και στην Φρίξα ενώ έχουν καταγραφεί και κατολισθήσεις στα σύνορα Ηλείας – Αρκαδίας στην εθνική οδό Πύργου- Τριπόλεως στο ύψος της γέφυρας του Ερύμανθου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπερειφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ζημιές έχουν καταγραφεί και σε σπίτια των κοινοτήτων  Διάσελο και Γρέκα και αφορούν κυρίως σε πτώσεις σοβάδων.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι έλεγχοι σε δημόσια κτήρια και ειδικά σε σχολεία της περιοχής κοντά στο επίκεντρο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν σοβαρές ζημιές.

 

Με πληροφορίες από το patrastimes

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε