Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός Μυτιλήνη: Ο χρόνος σταμάτησε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Βρισά! Εικόνες καταστροφής και ένα οικογενειακό δράμα!

Σεισμός Μυτιλήνη: Ο χρόνος σταμάτησε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Βρισά! Εικόνες καταστροφής και ένα οικογενειακό δράμα!

– Μάχη για την ζωή του δίνει ο σύζυγος της Ελένης που χάθηκε στον σεισμό – Εκσφενδονίστηκε από το σπίτι!
– Συγκλονισμένοι οι γείτονές της από την τραγική ειρωνεία πίσω από τον θάνατο της άτυχης γυναίκας
– Η μεγαλύτερη μάχη της ζωής της, η αισιοδοξία και τα τραγικά δευτερόλεπτα που της στέρησαν τη ζωή
– ”Σώστε την Ελένη” φώναζε στους διαδώστες ο σύζυγός της που πλέον γνωρίζει ότι έχασε τη γυναίκα του
– Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Λέσβου με απόφαση της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας
– Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ και για το βορειοανατολικό Αιγαίο
– ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΙΣΑ

Η φράση αυτή βγήκε από το στόμα του ιερέα του χωριού και απεικονίζει πλήρως την βιβλική καταστροφή που έχει υποστεί το χωριό από τον σεισμό αλλά και το δράμα που ζει η οικογένεια της 43χρονης Ελένης που ο εγκέλαδος της πήρε την ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας. Η Ελένη Βαλελή, μητέρα δύο παιδιών καταπλακώθηκε από τοίχο του σπιτιού της, ενώ βρισκόταν μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Οι προσπάθειες που ακολούθησαν για τον απεγκλωβισμό της δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η άτυχη γυναίκα ήταν ήδη νεκρή, βυθίζοντας στο πένθος τον σύζυγο, τα παιδιά και τους στενούς συγγενείς της. Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, η Ελένη Βαλελή ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή σε όλους. Τα τελευταία χρόνια εκτελούσε αγροτικές εργασίες με τον σύζυγο και τον έναν της γιο και ήταν φύσει αισιόδοξη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ TATIANA LIVE

Τραγική ειρωνεία το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με την επάρατη νόσο και το τελευταίο διάστημα φαινόταν να την κερδίζει. Ο χθεσινός σεισμός όμως της στέρησε τη ζωή και σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη τη Λέσβο. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει το αναπάντεχο κακό. Κανείς δεν είχε λόγια παρηγοριάς για τους δικούς της ανθρώπους.

Οι φωνές του τραυματισμένου συζύγου της συγκλόνισαν τους πάντες: ”Σώστε την Ελένη” έλεγε στους διασώστες που τον πλησίαζαν για τις πρώτες βοήθειες αλλά ήταν αργά. Ο ίδιος έχει τραυματιστεί σοβαρά και σήμερα θα διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στον πάνω όροφο του σπιτιού και  εκσφενδονίστηκε στο δρόμο από την ένταση της σεισμικής δόνησης.

Βρισά: Ολοκληρωτική καταστροφή – Θρήνος στα χαλάσματα – Η επόμενη ημέρα

Οι εικόνες της καταστροφής περιγράφουν πιο δυνατά από κάθε άλλη λέξη αυτό που έχει γίνει στο χωριό Βρισά το οποίο στην κυριολεξία ισοπέδωσε ο σεισμός των 6,1 ρίχτερ. Οι κάτοικοι ζουν με την αγωνία ενός νέου μεγάλου σεισμού και προσπαθούν να περισώσουν ότι απέμεινε κάτω από τα χαλάσματα. Προσπαθούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να τους αποτρέψουν αφού κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο. Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς!

Και μέσα σε όλα αναμένεται και επιδείνωση του καιρού από το βράδυ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τον δήμο Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, με απόφασή του κήρυξε το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

«Η περιοχή και ολόκληρο το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και γίνεται ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καπάκης.
«Αυτό που προέχει τώρα περισσότερο είναι η ασφάλεια των πολιτών, η προστασία των περιουσιών τους και η παροχή φιλοξενίας. Έχουν στηθεί καταυλισμοί στο διπλανό χωριό και όσοι κάτοικοι από το χωριό Βρίσα χρειάζονται και θέλουν να πάνε εκεί, μπορούν να πάνε», είπε ο γενικός γραμματείας.

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΡΙΣΑ

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ – EUROKINISSI

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε