Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Σεισμός Μυτιλήνη: Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι μετά τα 4,8 Ρίχτερ

Σεισμός Μυτιλήνη: Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι μετά τα 4,8 Ρίχτερ

Απολύτως φυσιολογική είναι η σεισμική διεργασία που ξύπνησε σήμερα (22.06.2017) το πρωί τη Λέσβο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Πρόκειται για μετασεισμούς από το ίδιο σεισμικό ρήγμα που έδωσε τον κύριο -όπως όλα δείχνουν- σεισμό, των 6,1 Ρίχτερ το μεσημέρι της 12ης Ιουνίου και είχε σαν αποτέλεσμα την ισοπέδωση της Βρίσας.

Ο σεισμός, ο πρώτος ισχυρός μετά το μετασεισμό των 5,1 Ρίχτερ το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, είχε ένταση 4,8 βαθμών σύμφωνα με τους ειδικούς. Εκδηλώθηκε στις 05:49 σήμερα και είχε επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο 35 χιλιόμετρα νότια της Μυτιλήνης.

Ακολούθησαν τρεις σεισμικές δονήσεις, μια στις 06:15 έντασης τριών Ρίχτερ με επίκεντρο 36 χιλιόμετρα νότια της Μυτιλήνης και μια στις 06:36 έντασης 2,7 Ρίχτερ με επίκεντρο 28 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και μια στις 06:55 έντασης 2,7 Ρίχτερ με επίκεντρο 31 χιλιόμετρα νότια της Μυτιλήνης.

Στο μεταξύ, στη Μυτιλήνη βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος θα προεδρεύσει στο συντονιστικό όργανο που θα καθορίσει τα περεταίρω βήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από το σεισμό που έπληξε στο νησί.

Παράλληλα η κυβέρνηση προετοιμάζει τα μέτρα αρωγής στους σεισμοπαθείς που θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε