Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σεισμός: Στη Μυτιλήνη Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στη Λέσβο θα μεταβεί το πρωί της Τετάρτης, 14.06.2017 ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον χθεσινό σεισμό και τις ανάγκες των πληγέντων. Στο νησί και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το Αμύνταιο για να δει από κοντά το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε στην περιοχή η κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ και να ενημερωθεί για τις συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες, τη ΔΕΗ και την ενεργειακή ευστάθεια της χώρας.

Στη Λέσβο και ο Αρχιεπίσκοπος

Στο νησί της Λέσβου αναμένεται να μεταβεί επίσης την Τετάρτη 14 Ιουνίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, προκειμένου να βρεθεί κοντά στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό.

Τον Αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύει κλιμάκιο της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», το οποίο ήδη μετέβη στο νησί, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των σεισμοπλήκτων, κατόπιν αιτήματος του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου να σταθεί αρωγός στις ανάγκες των ανθρώπων που κατέρρευσαν τα σπίτια τους στη Βρίσα, στο Πλωμάρι και όπου αλλού, αλλά και να ενισχύσει τις προσπάθειες της Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου στην παροχή οποιασδήποτε ουσιαστικής βοήθειας.

Ανθρωπιστική βοήθεια δεκάδων τόνων σε τρόφιμα, ρουχισμό και εμφιαλωμένο νερό παραδίδεται από την «Αποστολή» για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, ενώ παράλληλα καταγράφονται οι ανάγκες και τα προβλήματα των κατοίκων της Λέσβου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε