Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Σεισμός ΤΩΡΑ στη Χαλκίδα, κουνήθηκε και η Αθήνα [pics]

Σεισμός ΤΩΡΑ στη Χαλκίδα, κουνήθηκε και η Αθήνα [pics]

Σεισμός πριν από λίγα λεπτά στην περιοχή της Χαλκίδας, μεγέθους 3,8 Ρίχτερ. Δείτε LIVE τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι και αναλυτικά όλη τη σεισμική δραστηριότητα σήμερα στην περιοχή σας.

Ένας σεισμός μεγέθους 3,8 Ρίχτερ (σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού) στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας αναστάτωσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ακολούθησαν μετασεισμοί μεγέθους έχως και 2,9 Ρίχτερ, και ένας ακόμη σεισμός μεγέθους 3,3 Ρίχτερ.

Δείτε 24 ώρες το 24ωρο, τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι και αναλυτικά όλη τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή σας. Εδώ μπορείτε να βλέπετε LIVE τι καταγράφει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για όλους τους σεισμούς. Οι επιστήμονες που παρακολουθούν την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών. Μετά τους πρόσφατους σεισμούς σε Ιωάννινα, Κιλκίς, αλλά ακόμη και τον μεγάλο σεισμό στην Ιταλία, έντονος είναι ο προβληματισμός των επιστημόνων για την σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε την σεισμιμή δραστηριότητα στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες.


Δείτε εδώ live τι καταγράφει για τον σεισμό η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS).

Ψυχραιμία συνιστά στους πολίτες ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σεισμολόγος Γιώργος Δρακάτος, όσον αφορά στις προβλέψεις για επικείμενο μεγάλο σεισμό ακόμα και 7 Ρίχτερ που έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα συνάδελφοί του σεισμολόγοι.

Εδώ μπορείτε να βλέπετε τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού για τους μεγάλους σεισμούς σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα ο κ. Δρακάτος τόνισε πως θα πρέπει ο κόσμος να παρακολουθεί μόνο επίσημες ενημερώσεις Αρχών και Φορέων και όχι να ακούει κάθε σεισμολόγο που εκφράζει μια προσωπική άποψη. Και αυτό γιατί είναι πιθανό να είναι δύο διαφορετικά πράγματα, ακόμα και αν αυτό το πρόσωπο που την εκφράζει, είναι σε κάποια σημαντική θέση.

Δείτε εδώ τι καταγράφει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου.

Κάθε σεισμός LIVE από την αντίστοιχη υπηρεσία που καταγράφει κατά τόπους σε real time τη σεισμική δραστηριότητα. Δείτε εδώ τους πιο φονικούς σεισμούς που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα.

Δείτε εδώ τους σεισμούς άνω των 3 Ρίχτερ που έχουν καταγραφεί από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Δείτε τους σεισμούς άνω των 5 Ρίχτερ που έχουν καταγραφεί από την 1η Ιανουαρίου 2016.

“Σεισμός 6 Ρίχτερ είναι αντιμετωπίσιμος”: Η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ένα σεισμό της τάξης των 6 έως 6,5 βαθμών, αλλά σε περίπτωση πιο ισχυρού σεισμού θα χρειαστούμε βοήθεια από το εξωτερικό. Αυτό ανέφερε ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και πρόεδρος Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Στιγμιότυπα ενός ζωντανού πλανήτη». Στην ομιλία του, που περιστράφηκε κυρίως γύρω από τους πρόσφατους σεισμούς στην Ιταλία, ο κ.Λέκκας ξεκαθάρισε ότι υπάρχει σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων γεωεπιστημόνων πως η έντονη σεισμικότητα στην Ιταλία δεν επηρεάζει την Ελλάδα.

Δείτε εδώ όλους τους σεισμούς και μετασεισμούς που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες.

“Σεισμός 7 Ρίχτερ”: Λίγες μέρες νωρίτερα, ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς ήταν απκαλυπτικός για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα. Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο κ. Γκανάς λέει μεταξύ άλλων ότι ναι μεν οι σεισμοί δεν προβλέπονται αλλά «πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι για έναν μεγάλο σεισμό. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ανα πάσα στιγμή μπορεί να γίνει ένας μεγάλος σεισμός, ακόμη και 7 ρίχτερ, και να δημιουργήσει προβλήματα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε