Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σεισμός στη Μυτιλήνη: Βομβαρδισμένο τοπίο η Βρίσα! Συγκλονιστικές εικόνες από drone

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Drone κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από το χωριό που καταστράφηκε ολοσχερώς, στον σεισμό των 6,1 ρίχτερ, το μεσημέρι της Δευτέρας (12.06.2017)
– “Μάχη” για την ζωή του δίνει ο σύζυγος της Ελένης, η οποία έχασε τη ζωή της στον σεισμό – Εκσφενδονίστηκε από το σπίτι!
– Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Λέσβου με απόφαση της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας – Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη στη Λέσβο
– Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ και για το βορειοανατολικό Αιγαίο
– ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΙΣΑ

Οι εικόνες της καταστροφής περιγράφουν πιο δυνατά από κάθε άλλη λέξη αυτό που έχει γίνει στο χωριό Βρίσα, το οποίο στην κυριολεξία ισοπέδωσε ο σεισμός των 6,1 ρίχτερ.

Οι κάτοικοι ζουν με την αγωνία ενός νέου μεγάλου σεισμού και προσπαθούν να περισώσουν ότι απέμεινε κάτω από τα χαλάσματα. Προσπαθούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να τους αποτρέψουν, αφού κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο. Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς!

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες που κατέγραψε drone

Και μέσα σε όλα αναμένεται και επιδείνωση του καιρού από το βράδυ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τον δήμο Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, με απόφασή του κήρυξε το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

«Η περιοχή και ολόκληρο το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και γίνεται ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καπάκης.
«Αυτό που προέχει τώρα περισσότερο είναι η ασφάλεια των πολιτών, η προστασία των περιουσιών τους και η παροχή φιλοξενίας. Έχουν στηθεί καταυλισμοί στο διπλανό χωριό και όσοι κάτοικοι από το χωριό Βρίσα χρειάζονται και θέλουν να πάνε εκεί, μπορούν να πάνε», είπε ο γενικός γραμματείας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενημερώνουν τους πολίτες των σεισμόπληκτων περιοχών της Λέσβου τα ακόλουθα:

• Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών και μην δίνεται σημασία στις φημολογίες.
• Αν διαπιστώνετε βλάβες στο σπίτι σας αποφύγετε να εισέλθετε σε αυτό προτού ελεγχθεί από κλιμάκιο μηχανικών.
• Μην διέρχεστε δίπλα από κτίσματα που έχουν υποστεί ζημιές καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.
• Σε περιοχές που έχει απαγορευτεί η διέλευση πεζών και οχημάτων ακολουθείστε τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών και σεβαστείτε τις υποδείξεις τους.
• Εάν συντρέχουν ιδιαίτερα σημαντικοί λόγοι για να εισέλθετε μέσα στο σπίτι σας που έχει υποστεί φθορές ή μερική κατάρρευση, ενημερώστε την Αστυνομία ή την Πυροσβεστική και ζητείστε τη συνδρομή τους.
• Μην σταθμεύετε σε σημεία που διέρχονται οχήματα ή μηχανήματα συνεργείων αποκατάστασης βλαβών. Μην παρεμποδίζετε το έργο τους.

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη Λέσβο

Λόγω του σεισμού και για προληπτικούς λόγους, με απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και κατόπιν συνεννόησης με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο θα παραμείνουν κλειστά.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις των Γενικών Λυκείων στη Λέσβο, αναβάλλονται, όπως ήδη ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το υπουργείο, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση αύριο.

Θρήνος για την Ελένη Βαλέλη

Η Ελένη Βαλελή, μητέρα δύο παιδιών καταπλακώθηκε από τοίχο του σπιτιού της, ενώ βρισκόταν μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Οι προσπάθειες που ακολούθησαν για τον απεγκλωβισμό της δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η άτυχη γυναίκα ήταν ήδη νεκρή, βυθίζοντας στο πένθος τον σύζυγο, τα παιδιά και τους στενούς συγγενείς της. 

Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, η 43χρονη ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή σε όλους. Τα τελευταία χρόνια εκτελούσε αγροτικές εργασίες με τον σύζυγο και τον έναν της γιο και ήταν φύσει αισιόδοξη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ TATIANA LIVE

Τραγική ειρωνεία το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με την επάρατη νόσο και το τελευταίο διάστημα φαινόταν να την κερδίζει. Ο χθεσινός σεισμός όμως της στέρησε τη ζωή και σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη τη Λέσβο. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει το αναπάντεχο κακό. Κανείς δεν είχε λόγια παρηγοριάς για τους δικούς της ανθρώπους.

Οι φωνές του τραυματισμένου συζύγου της συγκλόνισαν τους πάντες: ”Σώστε την Ελένη” έλεγε στους διασώστες που τον πλησίαζαν για τις πρώτες βοήθειες αλλά ήταν αργά. Ο ίδιος έχει τραυματιστεί σοβαρά και σήμερα θα διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στον πάνω όροφο του σπιτιού και  εκσφενδονίστηκε στο δρόμο από την ένταση της σεισμικής δόνησης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε