Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σεισμός στη Θεσσαλονίκη: Ισχυρή δόνηση ταρακούνησε την Κεντρική Μακεδονία

ΦΩΤΟ seismoi.gr
ΦΩΤΟ seismoi.gr

– Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ τα ξημερώματα του Σαββάτου
– Έγινε αισθητός σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα και τις γύρω περιοχές
– Το ίδιο επίκεντρο έχει δώσει αρκετούς σεισμούς πάνω από 4 ρίχτερ το τελευταίο διάστημα

Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 1:22 τα ξημερώματα του Σαββάτου 18χλμ δυτικά του Κιλκίς, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός χαρακτηρίζεται επιφανειακός ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Θεσσαλονίκη, την Πέλλα αλλά και σε πολλές ακόμα περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Το συγκεκριμένο επίκεντρο, έχει δώσει το τελευταίο διάστημα αρκετούς σεισμούς πάνω από τα 4 ρίχτερ.

Στα 4,7 Ρίχτερ κατέγραψε τον σεισμό που σημειώθηκε στη 1:22 τα ξημερώματα ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Σταθμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης, κοντά στην πόλη του Κιλκίς. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και για τον λόγο αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πέλλα και αλλού, σε αρκετά μεγάλη ακτίνα από το επίκεντρό του.

Πρόκειται για μια περιοχή, όπου από τις 10 Νοεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη μια σεισμική ακολουθία, με σεισμούς που γίνονται αισθητοί για γεωλογικούς λόγους. Η περιοχή, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, δεν είναι γνωστή για μεγάλα ρήγματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε