Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός στην Κάρπαθο: Βγήκαν απ’ τα σπίτια τους οι κάτοικοι – Αισθητός σε Ρόδο και Κάσο

Σεισμός στην Κάρπαθο: Βγήκαν απ’ τα σπίτια τους οι κάτοικοι – Αισθητός σε Ρόδο και Κάσο

– Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα
– Το επίκεντρο εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρπάθου
– Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί στην Κάρπαθο
– Ταρακουνήθηκαν η Ρόδος κι άλλα κοντινά νησιά
– Ακολούθησαν μετασεισμοί
– Παρακολουθούμε την εξέλιξη είπε στο newsit.gr ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (26.12.2015), δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων, στα Δωδεκάνησα. Το επίκεντρο του επιφανειακού (10 χλμ το εστιακό βάθος) σεισμού εντοπίστηκε ανοιχτά της Καρπάθου (ανατολικά, νοτιοανατολικά), σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του αστεροσκοπείου Αθηνών. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 5,4R.

Ο σεισμός σήμερα (26.12.2015) σημειώθηκε περίπου στις 13:03 και σε εξέλιξη είναι η μετασεισμική ακολουθία. “Παρακολουθούμε την εξέλιξη”, είπε στο newsit.gr ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). «Παρακολουθούμε την εξέλιξη» είπε και πρόσθεσε πως ακόμη δεν είναι γνωστό αν έχουν προκληθεί ζημιές στο νησί.

Ακούστε τι είπε ο Ευθύμιος Λέκκας στο newsit.gr

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές αλλά ούτε και τραυματισμοί. Το σίγουρο είναι ότι από την… επίσκεψη του Εγκέλαδου, αναστατώθηκαν οι κάτοικοι στην Κάρπαθο αλλά και τη Ρόδο και την Κάσο.

Σύμφωνα με τον έπαρχο Καρπάθου – Κάσου Γιάννη Μηνατσή, ο οποίος επικοινώνησε με τους διοικητές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής της περιοχής, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Καρπάθου και επικράτησε ένας μικρός πανικός, με τους πολίτες να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Δεν αναφέρθηκαν όμως τραυματισμοί ή ζημιές στο νησί. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Κάσο, όπου επίσης δεν έχουν σημειωθεί ζημιές. Όπως αναφέρει η rodiaki.gr, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ασθενείς σεισμικές δονήσεις είχαν γίνει αισθητές στο νησί τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
Με πληροφορίες και από rodiaki.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε