Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σεισμός στην Κω: Κοιμήθηκαν στους δρόμους ανάμεσα στα συντρίμμια – Μετά τον τρόμο… η μάχη με τον χρόνο [pics]

Σεισμός στην Κω: Κοιμήθηκαν στους δρόμους ανάμεσα στα συντρίμμια – Μετά τον τρόμο… η μάχη με τον χρόνο [pics]

Περίπου 24 ώρες μετά τον φονικό σεισμό των 6.6 ρίχτερ και η Κως αρχίζει να μαζεύει τα… “κομμάτια” της και δίνει μάχη με τον χρόνο για να γίνει το συντομότερο μιας και είμαστε στη μέση του καλοκαιριού! Χθες (21.07.2017), οι περισσότεροι – ντόπιοι ή τουρίστες- κοιμήθηκαν στον δρόμο καθώς η γη στο ελληνικό νησί δεν έχει σταματήσει να τρέμει. 

Σήμερα (22.07.2017) αναμένεται να γίνει αυτοψία στο λιμάνι του νησιού, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές και παραμένει κλειστό. Μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές, τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Blue Star Paros, Blue Star 2 και Superfast XII. θα προσεγγίζουν το λιμάνι της Κεφάλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας των πλοίων του ομίλου Attica Group λεωφορεία του ΚΤΕΛ Κω θα εξυπηρετούν τη μετάβαση των επιβατών μεταξύ των λιμανιών Κω και Κεφάλου.

———> Σεισμός στην Κω: Τρόμος, συντρίμμια, μετασεισμοί και οσμή θανάτου – Τα φονικά ρίχτερ “σημάδεψαν” τα πάντα

Επίσης, όπως προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερινά Παπανάτσιου, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της Κω που έχουν υποστεί ζημιές δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για δυο χρόνια, ενώ και η υποβολή φορολογικών δηλώσεων πήρε προθεσμία μέχρη την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

Από εκεί και πέρα, οι κάτοικοι προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ από τα φονικά ρίχτερ και να επανέλθουν στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές μετασεισμικές δονήσεις κάποιες εκ των οποίων γίνονται ακόμη αισθητές. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν προβλήματα στις υποδομές του νησιού, εκτός από μικρές περιπτώσεις που χρειάστηκε να υπάρξουν επεμβάσεις από συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας.

Οι μηχανισμοί τόσο του κράτους, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης εξακολουθούν να βρίσκονται επί ποδός, για να συνδράμουν όπου χρειαστεί, ενώ βεβαίως αρκετός κόσμος εξακολουθεί να είναι σοκαρισμένος από αυτό που έζησε τις προηγούμενες ώρες, αφού ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει τόσο απλά τον άδικο χαμό δυο ψυχών.

Χαραγμένος στην μνήμη όλων παραμένει ο θάνατος των δύο τουριστών και ο τραυματισμός άλλων πέντε, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από την κατάρρευση μέρους του κτιρίου στο club που διασκέδαζαν. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε