Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σεμινάριο για επιμελητές ανηλίκων από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Σεμινάριο για επιμελητές ανηλίκων από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών για 25 επιμελητές ανηλίκων και επιμελητές κοινωνικής αρωγής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.

Η εκπαίδευση συνολικής διάρκειας δέκα ημερών υλοποιήθηκε τμηματικά, με τη συνδρομή εξειδικευμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία καθώς και αυστριακών επαγγελματιών με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της επιτήρησης (probation) από τον αυστριακό οργανισμό Neustart.

Το σεμινάριο επικεντρώθηκε τόσο σε οργανωτικά και θεσμικά θέματα αναφορικά με το πλαίσιο εργασίας και τα καθήκοντα των επιμελητών όσο και σε ειδικότερα θέματα και τεχνικές εργασίας που εφαρμόζονται με επιτυχία στο εξωτερικό. Έμφαση δόθηκε στα ζητήματα συμβουλευτικής κατά την επιτήρηση, την εκτίμηση κινδύνου και προσαρμοσμένη παρέμβαση, τη διαμεσολάβηση μεταξύ δράστη και θύματος, τη συμβουλευτική σε δράστες σεξουαλικών αδικημάτων καθώς και την ομαδική παρέμβαση σε δράστες βίαιων πράξεων.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής (ΥΕΑ & ΚΑ) αποτελούν περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και επιβλέπουν την εφαρμογή των αναμορφωτικών μέτρων που επιβάλλουν τα δικαστήρια ανηλίκων καθώς και τις ποινές που εκτίονται στην κοινότητα αντί της φυλάκισης (κοινωφελής εργασία, αναστολή υπό επιτήρηση).

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης οι εκπαιδευμένοι πλέον επιμελητές ανηλίκων και επιμελητές κοινωνικής αρωγής πρόκειται να συμβάλλουν στην εκπαίδευση του συνόλου των επαγγελματιών των δύο κλάδων καθώς και στην ανάπτυξη μεθοδολογικών εργαλείων και πρωτοκόλλων εργασιών, προσαρμοσμένων στην ελληνική πραγματικότητα. 

Επιπλέον, όπως επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης η σε βάθος εκπαίδευση των έμπειρων αυτών στελεχών των Υπηρεσιών Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στοχεύει στην αναβάθμιση του έργου τους και τελικά στην αξιόπιστη ανάπτυξη των εναλλακτικών μέτρων και ποινών στη χώρα μας. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε