Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σέρρες: Κλιμάκιο ελεγκτών στην κλινική που μόλυνε ασθενείς

Σέρρες: Κλιμάκιο ελεγκτών στην κλινική που μόλυνε ασθενείς

Σε τετράωρο έλεγχο των χειρουργείων της ιδιωτικής κλινικής «ΙΑΣΩ» προέβη πολυμελές κλιμάκιο ελεγκτών της 4ης ΥΠΕ. Αύριο η εισαγγελέας Σερρών θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές της.

Το κλιμάκιο συνόδευαν και καθηγητές ιατρικής μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής Παθολογίας του ΑΠΘ, Παύλος Νικολαϊδης, ο καθηγητής Οφθαλμολογίας του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Οικονομίδης, και ο διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Νίκος Γεωργιάδης.

Σύμφωνα δήλωση του κ. Νικολαϊδη, γίνεται πλήρης επιδημιολογικός έλεγχος της κλινικής για να διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε το μικρόβιο, καθώς και αν το μικρόβιο είναι στην κλινική και αν είναι ίδιο με αυτό των 13 ασθενών, που νοσηλεύονται στην πανεπιστημιακή κλινική του ΑΧΕΠΑ με ενδοφθαλμίτιδα λοίμωξη.

Από τη πλευρά του ο κ. Οικονομίδης επισήμανε ότι «από την έως τώρα έρευνα που έγινε, η κλινική δεν είχε αντιμετωπίσει άλλο παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν», ενώ όπως είπε «λειτουργεί μέσα στα διεθνή πρότυπα».

Το ίδιο επισήμανε και ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε «άψογη τη διαδικασία της λειτουργίας της κλινικής». Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας των 13 ασθενών, ανέφερε ότι έγινε εξόρυξη οφθαλμού μόνον σε έναν ασθενή, οι τρεις που κινδύνευαν να χάσουν το ένα τους μάτι, είναι σε καλύτερη κατάσταση και σε στάσιμη κατάσταση βρίσκονται οι υπόλοιποι.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμα των ελεγκτών της 4ης ΥΠΕ και τα αποτελέσματα από τη σημερινή δειγματοληψία που έκαναν οι ελεγκτές υγείας στο ‘’ΙΑΣΩ’’. Πάντως, συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας του χειρουργικού τμήματος της γενικής ιδιωτικής κλινικής «ΙΑΣΩ», ύστερα από απόφαση του ΣΕΥΥΠ Μακεδονίας – Θράκης. Αύριο Παρασκευή η εισαγγελέας Σερρών, Ιωάννα Κατσή, θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε