Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σφαγή στα Πολυτεχνεία – Που θα πέσουν οι βάσεις έως και 2.000 μόρια

– Κατακόρυφη πτώση  στις μεσαίες σχολές της επαρχίας
– Aνοδος στα ΤΕΙ
– Αναλυτικά παραδείγματα

Όπως δήλωσε στο Νewsit o εκπαιδευτικός αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης “η μέχρι στιγμής πρόβλεψη στηρίζεται μόνο στις βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών καθώς δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τις ανατροπές που θα υπάρξουν από την παράμετρο το ποιες σχολές και σε ποιες πόλεις θα δηλώσουν την προτίμησή τους οι υποψήφιοι”.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
Η τελευταία Ιατρική της Αλεξανδρούπολης θα βρεθεί γύρω στα 18.600 μόρια, πτώση γύρω στα 400 μόρια.
Η Ιατρική της Αθήνας θα βρεθεί γύρω στα 19.100 μόρια, πτώση γύρω στα 300 μόρια.

Στα Πολυτεχνεία αναμένουμε μεγάλη πτώση. Για παράδειγμα:
Στους πολικούς μηχανικούς στο Μετσόβειο αναμένουμε πτώση γύρω στα 400 μόρια, η βάση δηλαδή των πολιτικών μηχανικών θα βρεθεί γύρω στα 18.800 μόρια, με τη βάση της Ξάνθης να μπορεί να πέσει στα 17,500 μόρια, δηλαδή πτώση 700 μόρια.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ
Αυτό συμβαίνει γιατί οι επιδόσεις των μαθητών στα μαθηματικά, στη φυσική και στη βιολογία κατεύθυνσης ήταν πάρα πολύ χαμηλές. Είχαμε τους μισούς αριστούχους από ότι πέρυσι, στα 3 αυτά μαθήματα που είναι βασικά στο 2ο και 4ο πεδίο και στο 3ο πεδίο η βιολογία.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Στις θεωρητικές σχολές θα έχουμε τη μικρότερη πτώση γιατί είχαμε μόνο στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών δυσκολίες. Στα υπόλοιπα μαθήματα οι επιδόσεις είναι ίδιες με τις περσινές. Στα αρχαία όμως είχαμε μεγάλη δυσκολία, οι αριστούχοι ήταν οι μισοί απο ότι πέρυσι, οπότε εκεί αναμένουμε μικρότερη πτώση από ότι στα άλλα πεδία.
Η πτώση εδώ θα χαρακτηριστεί και από ένα φαινόμενο που πρωτοξεκίνησε πέρυσι, τη στροφή των παιδιών από τις παιδαγωγικές σχολές προς τη Νομική, με δεδομένο ότι τελείωσαν οι διορισμοί στο Δημόσιο και φέτος η στροφή αυτή αναμένεται να είναι μεγαλύτερη.Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγάλη πτώση στα παιδαγωγικά λόγω της μικρότερης ζήτησης.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
Το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευης Αθήνας θα φτάσει γύρω στα 18.100 μόρια, κάπου εκεί θα βρεθεί και της Θεσσαλονίκης, πτώση δηλαδή γύρω στα 450 με 500 μόρια.
Η Νομική της Αθήνας θα βρεθεί γύρω στα 18.700 μόρια και γύρω στα 18.350 μόρια η Νομική της Θεσσαλονίκης, δηλαδή πτώση γύρω στα 250 με 300 μόρια.

“Αυτά είναι οι πρώτες εκτιμήσεις γιατί λείπει ένα βασικό στατιστικο δεδομένο που είναι οι γενικοί βαθμοί πρόσβασης” δήλωσε ο κύριος Στρατηγάκης.

ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ 1.000 ΕΩΣ 2.000 ΜΟΡΙΑ.
Πτώση που θα υπερβεί τα 1.000 μόρια και θα φτάσει ακόμη και τα 2.000 μόρια περιμένουμε στις περιφερειακές σχολές της επαρχίας οι οποίες είναι στη μεσαία κλίμακα της βαθμολογίας ανάμεσα στο 15 και στο 16. Για παράδειγμα το Μαθηματικό στη Σάμο αναμένουμε να έχει πολύ μεγάλη πτώση για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έγραψαν πολύ χειρότερα τα παιδιά φέτος και ο δεύτερος ότι η Σάμος έχει μικρό πληθυσμό, άρα θα δηλώσουν αυτο το μαθηματικό λίγα παιδιά, διότι οι οικογένειες δε μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στη Σάμο γιατί δεν έχουν τα χρήματα. Αρα η πτώση στο συγκεκριμένο μαθηματικό μπορεί να φτάσει και 1.500 μόρια.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΤΕΙ
Στα ΤΕΙ τα χαμηλόβαθμα θα έχουμε άνοδο. Δηλαδή ΤΕΙ που είχαν πέρυσι 2.000 και 3.000 μόρια θα έχουν πολύ μεγάλη άνοδο γιατί έχουν κοπεί 10.000 θέσεις εισακτέων απο τα ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης. Επίσης πολύ μεγάλη άνοδο θα έχουν και οι βάσεις για το 10% που φέτος είναι η τελευταία χρονιά που έχουμε υποψηφίους που δεν έδωσαν εξετάσεις αλλά με τα περσινά τους μόρια είναι ξανά υποψήφιοι. Και εκεί θα έχουμε πολύ μεγάλη άνοδο γιατί πέρυσι είχαμε πολύ μεγάλη πτώση. Φέτος αναμένεται όλοι αυτοί οι υποψήφιοι να κάνουν μηχανογραφικό και έτσι θα έχουμε μεγάλη άνοδο.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o κ.Στρατηγάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πτώση των βάσεων έως και 1.000 μόρια δείχνουν οι πρώτες βαθμολογίες

“Ανέβηκαν” επιτέλους οι βαθμολογίες των πανελλαδικών στο ίντερνετ

Βουτιά στις φετινές βάσεις – Ποιες σχολές πέφτουν πολύ

Μαθητές σε απόγνωση: Συμπλήρωση των μηχανογραφικών χωρίς όμως βαθμολογίες!

Ανευθυνότητα του υπουργείου με τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Σύγχυση στους μαθητές – Καλούνται να φτιάξουν Μηχανογραφικά χωρίς τις βαθμολογίες 

Στον αέρα η διόρθωση γραπτών – Αποχή των βαθμολογητών αποφάσισε η ΟΛΜΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε